Jan Malý
Premium
25. května 2019 • 04:50

Štajner: Pro Součka odchod nemusí být výhra. Má Komličenko na top ligu?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Góly a asistence v mistrovské liberecké sezoně 2011/2012 sypal na počkání. Nakonec nashromáždil patnáct tref a šestnáct gólových nahrávek. Bývalý výborný útočník Jiří Štajner má v historii samostatné ligy nejvýraznější osobní „double“, tedy dvojciferný počet branek a asistencí v jedné sezoně. Mistr patiček v rozhovoru pro Sport nabízí svůj pohled na nejproduktivnější hráče tohoto ročníku FORTUNA:LIGY.



Jiří Štajner si ještě mohl užívat jedinečnou atmosféru německé bundesligy, ale v roce 2010 se vrátil do Liberce, kde se vytáhl. Hlavně v sezoně 2011/2012, kdy patnácti góly a šestnácti asistencemi kormidloval Slovan k titulu. 

Cítil jste v té době, že byste ještě mohl hrát v bundeslize?
„Ne že bych to přímo cítil, ale z Německa jsem odcházel na vlastní žádost, ne proto, že by mi končila smlouva. Myslím, že bych tam pořád mohl hrát, ale už jsem se chtěl vrátit po osmi letech domů. Nebylo to tak, že by mě tam nechtěli. Byl jsem rád, že jsem v Liberci. Byli tam super kluci a po dlouhé době jsem hrál ofenzivní fotbal, to mě vždy bavilo. V bundeslize jsem hrál v horším týmu, tolik gólů jsme nestříleli, navíc jsem hrál z lajny. Dá se říct, že jsem neměl z fotbalu takovou radost jako v Liberci, kde jsem hrál podhrota a byl hodně na balonu. Z toho pak vyplynuly góly a přihrávky.“

V samostatné lize je momentálně jen sedm hráčů, kteří mají v jedné sezoně dvojciferný počet gólů i asistencí. Překvapuje vás to?
„Myslím, že je to málo. Ale v této sezoně jsou to dva hráči, že?

Ano. Slávistický záložník Miroslav Stoch a jablonecký záložník Michal Trávník.
„No a vidíte, ani jeden není útočník. U Stocha je to dané tím, že kope trestňáky i penalty. Trávník je klíčový hráč Jablonce.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud