Matěj Karmazín
30. května 2019 • 14:40

Kanga, Zahustel, Costa... Rosický a Jílek mluvili o plánech s hráči Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týdny nejistoty skončily. Fotbalová Sparta ve čtvrtek oficiálně potvrdila, že ji do příští sezony povede Václav Jílek. A nový kouč společně se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým hned poodhalil situaci některých hráčů ze současného kádru Pražanů. Jaká je budoucnost Guélora Kangy, Ondřeje Zahustela nebo Costy? A na kterém postu Letenští ještě chtějí prioritně posílit?



Dva nové hráče Sparta přivedla ještě předtím, než odhalila, kdo usedne na její lavičku. Norského obránce Andrease Vindheima a vysokého útočníka Libora Kozáka. Jílek společně s Rosickým řešil pozice, o konkrétních jménech se ale nebavili.

„Viděl jsem prioritu v hrotovém útočníkovi a pravém obránci. S Tomášem jsme se z devadesáti procent potkali na tom, co Sparta v danou chvíli potřebuje. Neřešili jsme konkrétní jména, ale zásady, principy a chování hráčů. Že Sparta nakonec přivedla tyhle hráče, můžu jen podpořit,“ uvedl Jílek.

Je tedy s dvojicí posil spokojený? „Libor Kozák společně s Martinem Doležalem jsou v lize dva hráči mimo Slavii a Plzeň, kteří by pro Spartu byli zajímaví. Pravý bek Vindheim pro mě byl nové jméno. Ale když jsem se vzápětí podíval na jeho zápasy, myslím, že je to přesně to, co Sparta hledá,“ vysvětlil teď už bývalý trenér Olomouce.

Společně s Rosickým se shodli i na tom, že kádr Pražanů by se ještě měl prioritně rozrůst hlavně ve středu zálohy. „Záleží na typologii daného hráče, ale určitě je to post, kde chceme posílit. Uvidíme, jaké budou v dohledné době možnosti. Je lepší prověřit si hráče detailně než udělat krok vedle,“ řekl Jílek. „Po tom, co se stávalo v minulosti, musíme být v příchodech hráčů maximálně efektivní,“ doplnil Rosický.

Václav Jílek se podle předpokladů stal novým trenérem Sparty, podepsal smlouvu na tři roky
Václav Jílek se podle předpokladů stal novým trenérem Sparty, podepsal smlouvu na tři roky

Zahustel pokračuje, u Kangy ukáže čas

Na čtvrteční tiskové konferenci došlo i na konkrétní jména ze současného mužstva Sparty. Na Letné bude pokračovat zkušený obránce Costa. „Ve smlouvě měl opci, kterou klub využil,“ podotkl Rosický. Jílek se na spolupráci s Afričanem těší. „Je to jeden z mála hráčů, kterého pamatuju ze své role asistenta. Mám s ním velmi dobrou zkušenost,“ prohlásil 43letý trenér.

V kádru zůstává i pravý obránce Ondřej Zahustel, jenž byl za jarní výkony často kritizovaný. „Odchází Alexandru Chipciu a přivedli jsme Vindheima. Ten na beku vytvoří dvojici se Zahustelem, který u nás bude nadále pokračovat,“ řekl o pozici na kraji obrany Rosický.

Hodně emocí vyvolává gabonský záložník Guélor Kanga, jeho pozice do budoucna je nejistá. „Pokud trenér nemá s hráčem osobní zkušenost, je velmi složité říkat něco dopředu. Kangu vnímám jako kontroverzního hráče, působí tak i na veřejnost. Ale musí vztahem trenér-hráč projít přímo na hřišti,“ zmínil Jílek. „Hru Sparty si dovedu představit bez Kangy i s ním. Jakým směrem se to bude ubírat, určí až první společné dny a týdny,“ dodal.

Podle informací deníku Sport třetí tým uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY obnovil zájem i o jabloneckého stopera Davida Lischku, který se po operaci srdce vrátil k plnému tréninku. „Určitý zájem o něj je jasný, jednou jsme ho už vlastně získali,“ připomněl Rosický zimní anabázi, která přestupem nakonec neskončila. „Ale teď jsem hlavně moc rád, že se vrátil k fotbalu a může dělat to, co miluje. Ať už to bude u nás nebo v Jablonci, přeju mu hodně štěstí,“ uzavřel sportovní ředitel Sparty.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

DEBATA SPORTU: Zvládl by Jílek Spartu? Optimismus musí být umírněný
Video se připravuje ...

Co Spartě přinesou Kozák a Vindheim? A posvětil Jílek jejich příchody?
Video se připravuje ...

PĚT UDÁLOSTÍ SEZONY: Slavia zažila historický rok. Kam povede sparťanský restart?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud