Michal Koštuřík
5. června 2019 • 20:43

Další posila z Liberce. Mistrovská Slavia bere brankáře Filipa Nguyena

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouhých osmadvacet zápasů v nejvyšší soutěži vyneslo brankáři Filipu Nguyenovi (27) z Liberce angažmá v nejlepším českém klubu. Podle důvěryhodných zdrojů isport.cz je novou posilou mistrovské Slavie. „Kluby jsou domluvené,“ tvrdí člověk, zainteresovaný v jednáních. Přestupová suma? Prý patnáct milionů korun.



Gólman vietnamského původu má za sebou první sezonu mezi elitou v roli jedničky. Za Liberec odchytal šestadvacet utkání a hned dvanáctkrát vychytal čisté konto. Zazářil mimo jiné i proti Slavii, a to ve všech třech vzájemných konfrontacích. Inkasoval v nich dohromady pouze dva góly (0:1, 0:0, 1:1). I na základě tohoto na něj šampion ukázal a dal mu přednost například před talentem Matoušem Trmalem ze Slovácka.

Nguyen má zatlačit na pozici Ondřeje Koláře a stát se minimálně dvojkou „sešívaných“. V této roli byl dosud třiatřicetiletý Přemysl Kovář. „Filip podle mě ještě mohl půl roku zůstat v Liberci,“ domnívá se kouč Zsolt Hornyák, jenž severočeský klub po sezoně rovněž opustil.

I proto, že by obeznámen s odchodem opor Nguyena, Kozáka (Sparta), Potočného (Baník) a neviděl, že by měl majitel Ludvík Karl připravenou náhradu. „Nabídka byla pro majitele asi tak zajímavá, že neřešil, co by Filip potřeboval. Slavia si může koupit čtyři brankáře a nechat je sedět,“ dodal Hornyák, jenž se upsal maďarskému týmu Puskás Akadémia FC.

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud