17. června 2019 • 13:41

Jablonci prořídla obranná řada. Ze Slavie uvítal Matouška a Sýkoru, čeká Jugase

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce dnes začali letní přípravu na novou sezonu a kádr prořídl hlavně v obranných řadách. Do Slavie přestoupili Tomáš Holeš s Davidem Hovorkou, další zadák David Lischka jedná o odchodu do Sparty a po hostování na severu Čech skončil také Ukrajinec Eduard Sobol. Čtvrtý tým uplynulé ligové sezony naopak posílili na hostování z mistrovské Slavie ofenzivní hráči Janové Sýkora s Matouškem a brzy by se měl připojit z Edenu také stoper Jakub Jugas.



Jednadvacetiletý talent Matoušek už loni na podzim působil ve Slavii, ale pak se v zimě vrátil na hostování do Příbrami. Nyní Eden znovu opouští.

"Beru to jako posun v kariéře. Do Příbrami jsem šel s tím, že mi to může pomoct a s tím samým jdu do Jablonce. Chci samozřejmě pomoct také Jablonci, abychom se dostali do skupiny Evropské ligy a dosáhli na co nejvyšší příčky v lize. Myslím si, že to můžeme zvládnout," uvedl Matoušek pro jablonecký web.

Pětadvacetiletý Sýkora na jaře hostoval ze Slavie v sousedním Liberci. "Poslední rok nebyl z mé strany úplně OK. Jsem teď natěšený a jsem rád, že můžu být v Jablonci. Je to pro mě nová výzva," prohlásil Sýkora.

Vedle Hovorky, Holeše, Lischky a Sobola už v minulých dnech skončil na severu Čech i záložník Michal Trávník, který přestoupil do Sparty. Hostování v Jablonci vypršelo také Bogdanu Vatajeluovi. O přestupu do Zlína jednají Davis Ikaunieks a Jakub Janetzký, naopak z týmu "Ševců" by měl na sever Čech zamířit Libor Holík.

Kromě Sýkory, Matouška a Jugase zatím Jablonec přivedl také ukrajinského krajního obránce Andrije Curikova. Z hostování se vrátil Tomáš Čvančara a z dorostu se zapojili do přípravy Oliver Velich s Michalem Černákem. Hostovat v druholigovém Varnsdorfu by měli David Breda s Adamem Houserem.

Svěřence trenéra Petra Rady čeká v létě kvalifikace Evropské ligy, do které vstoupí v 2. předkole.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud