Jakub Konečný
22. června 2019 • 04:40

Genk přitlačil na pilu. Za tolik už Plzeň Hrošovského pustí, má podmínku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť trenér Pavel Vrba vyjádřil přesvědčení, že v tomto přestupním termínu o Patrika Hrošovského nepřijde, je odchod slovenského reprezentanta opět na pořadu dne. Belgický Genk totiž podle informací deníku Sport zvedl svou nabídku na šest milionů eur, v přepočtu 154 milionů korun, kterou už je vedení plzeňského klubu ochotné akceptovat. Má jen jednu podmínku – 27letá hvězda musí ještě Viktorii pomoci v kvalifikaci Ligy mistrů.



Jeden přestup – do stavu manželského – má Patrik Hrošovský čerstvě za sebou. A ke druhému – už ryze fotbalovému – je tak blízko jako nikdy předtím. Genk se totiž nenechal odradit a vyšponoval svou nabídku na transfer slovenského reprezentanta na šest milionů eur, tedy 154 milionů korun. „To je částka, za kterou je Plzeň ochotná Hrošovského uvolnit. Už se s jeho ztrátou pomalu smiřuje,“ řekl deníku Sport nejmenovaný insider fotbalového trhu.

Jde o zásadní zvrat v této přestupové telenovele, protože se až doteď mělo za to, že hráč s číslem 17 bude dres Viktorie oblékat ještě minimálně celý podzim. Minulý týden to na startu přípravy ostatně potvrdil i trenér Pavel Vrba v souvislosti s akvizicí Lukáše Kalvacha z Olomouce.

„Přiznám se, že s Kalvachovým příchodem se trochu připravujeme i na odchod Patrika Hrošovského. V tomto přestupním termínu ještě ne, ale je možné, že za půl roku, nebo za rok odejde,“ uvedl Vrba s vědomím toho, že vedení Viktorie první nabídku Genku odmítlo.

Patrik Hrošovský s krásnou nevěstou Klárou
Patrik Hrošovský s krásnou nevěstou Klárou

Vylepšená nabídka nejde ignorovat

Jenže belgický mistr ve snaze získat tvořivého záložníka nepolevil, naopak ještě přitopil pod kotlem. Nový návrh ve výši šesti milionů eur (154 milionů korun) už zkrátka musí vzít plzeňští bossové v potaz, jde o mimořádně zajímavou sumu, která se v budoucnosti nemusí opakovat. Hrošovský má ostatně v sedmadvaceti letech na transfer do zahraničí nejvyšší čas a jeho přání změnit vzduch je rovněž třeba brát v potaz.

Jelikož však jde o naprosto klíčového hráče, Plzeň nyní s Genkem jedná o variantě, že by Hrošovský zmizel až po kvalifikaci Ligy mistrů, do které český vicemistr vstoupí za pět týdnů proti Olympiakosu Pireus. Pro účast v základní skupině přitom český zástupce musí vedle řeckého týmu vyřadit ještě dva protivníky.

Jde o stejný model, který Plzeň úspěšně aplikovala už v létě 2013 v případě Vladimíra Daridy . Jeho přestup do Freiburgu za čtyři miliony eur tehdy rovněž uzavřela dopředu, ale svou oporu uvolnila až na sklonku srpna po úspěšném zvládnutí play off Champions League. Teď by si to tedy Viktoria ráda v případě Hrošovského celé zopakovala.

Personálně je západočeský klub na tuto operaci připraven – kromě novice Kalvacha má trenér Vrba jako náhradu za Hrošovského k dispozici i Tomáše Hořavu s Romanem Procházkou a šanci mohou dostat i mladíci Pavel Bucha s Dominikem Janoškem, kteří se vracejí z hostování.

Dnes Viktoria nastoupí v Liptovském Mikuláši ke svému třetímu přípravnému zápasu, nicméně Hrošovský u toho ještě nebude. Užívá si prodloužené dovolené, během které stihl minulou sobotu svatbu a nyní tráví líbánky s manželkou Klárou ve Francii na Azurovém pobřeží.

Vše o Viktorii Plzeň čtěte zde »

Góly

Domácí: 19. Andrič

Hosté: 53. Chorý, 62. Pačinda, 64. Janošek, 69. Čermák

Sestavy

Domácí: Gábriš (65. Mikušiak) – Vacovský, Krčík (77. Porubän), Gerat (77. Václavík), Káčerík (65. Žákovič), Staš (57. Líšivka), Čery, Laura (72. Tiganj), Bartoš, D. Andrić (72. Svetlušiak), Kucharčík

Hosté: 1. poločas: Hruška – Řezník, Hejda, Pernica, Limberský – Mihálik, Kalvach, Herc, Kovařík – Krmenčík, Beauguel

2. poločas: Sváček – Havel, Hubník, Hájek, Hloušek – Janošek, Čermák – Kayamba, Šulc, Pačinda – Chorý

Rozhodčí

Rojček – Tomčík, Považan

Stadion

Štadión Okoličné

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud