Premium
26. června 2019 • 05:00

INVENTURA kádru Sparty post po postu: kdo má nejblíž do sestavy?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvotní fázi letní přípravy má Sparta za sebou. Soustředěním v Rakousku nyní vstupuje do té druhé, naprosto stěžejní. Trenér Václav Jílek do Bad Leonfeldenu odvezl dohromady 26 hráčů. Pokud připočteme marody a Georgese Mandjecka, jenž se v dresu Kamerunu účastní Afrického poháru národů, čítá letenská armáda celkem 34 jmen. Z nich v následujících týdnech vykrystalizuje komando, se kterým Sparta vlétne do nové sezony. V placené části článku post po postu rozebíráme, s jakou sestavou by Letenští do ročníku 2019/20 mohli vstoupit.



Žádné předčasné škrty nebo zásadní zúžení kádru. Nový kouč Sparty už na své úvodní tiskové konferenci avizoval, že až na naprosté výjimky dá příležitost všem hráčům. „Chci hráče poznat a vědět, jak se chovají na hřišti i mimo něj,“ prohlásil. Svým slovům někdejší trenér Sigmy dostál.

I proto včera nabrala směr Rakousko početná sparťanská výprava. Ta dohromady čítá 26 jmen. Z hráčů, kteří v minulém týdnu vykopli letní přípravu, chybí pouze mladík Václav Dudl. Klub už dřív informoval o tom, že řeší odchody Bogdana Vatajela a Vukadina Vukadinoviče, k nim můžeme připojit i Zinedina Mustedanagiče.

Soustředění pak neabsolvuje ani zraněná pětice Filip Panák, Bořek Dočkal, Václav Drchal, Matěj Pulkrab a Lukáš Juliš. Lehké zranění z utkání s Benešovem si odnesl stoper Uroš Radakovič. Kvůli němu stráví tento týden v Praze a k týmu se připojí až v pondělí. Ve výpravě není ani Václav Kadlec, který má stále vlekoucí se problémy s kolenem. Všichni ostatní zůstávají. Tedy i Semih Kaya, Tal Ben Chaim či talentovaní Christian Frýdek s Janem Fortelným.

„Takhle početný kádr na soustředění stačí. Pro trenéra Jílka to nebude jednoduché. V takovém počtu se špatně trénuje, hráče nepoznáte tolik detailně. Takže v tomhle to bude mít komplikované, když mu za chvíli začíná liga, ale dá se to pochopit, protože ti hráči jsou pod smlouvou,“ říká někdejší trenér Sparty David Holoubek, jenž naposledy vedl slovenský Ružomberok.

Pražané se budou v Bad Leonfeldenu připravovat do příštího pátku. Jílek tak má týden a půl na to, aby

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud