28. června 2019 • 18:16

Přípravný dvojzápas Plzně: Porazila Craiovu, pak padla s Legií

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně na soustředění v Rakousku podlehli Legii Varšava 0:3 a utrpěli první porážku v letní přípravě. V úvodním dnešním utkání ve Westendorfu svěřenci Pavla Vrby porazili rumunskou Craiovu 3:1.



Plzeň v souboji úřadujících vicemistrů v prvním poločase vedl jako kapitán obránce Hloušek, který do Viktorie přišel v létě právě z Legie. Jeho bývalý tým poslal do vedení v 36. minutě Nagy střelou o tyč. Do druhé půle oba soupeři vystřídali téměř celé jedenáctky, což víc pomohlo varšavskému mužstvu. Po hodině hry zvýšil Agra precizním přímým kopem a v 73. minutě Niezgoda uzavřel skóre po úniku za obranu.

Proti Craiově se Viktorii naopak povedl úvod. V sedmé minutě otevřel skóre Řezník přízemní střelou a za necelou čtvrthodinu zvýšil Kopic po rohu. Český vicemistr do druhého poločasu nastoupil v jiné sestavě a rumunský celek v 69. minutě snížil po Romanově hlavičce. Krátce poté ale plzeňský triumf pojistil třetím gólem Chorý rovněž hlavou po Kovaříkovu přímém kopu.

Plzeň v předposledním duelu na rakouském kempu čeká v úterý Karabach. Západočeši před zápasy s Legií a Craiovou v přípravě porazili Domažlice (5:2), Sokolov (2:0) a Liptovský Mikuláš (4:1).

Góly

Domácí: 36. Nagy, 64. Agra, 73. Niezgoda

Hosté:

Sestavy

Domácí: I. poločas: Majecki – Jodlowiec, Gvilia, Vešović, Nagy, Martins, Carlitos, Astiz, Kwietniewski (24. Kostorz), Sanogo, Jedrzejcyk

II. poločas: Cierzniak (C) – Lewczuk, Rémy, Kopczyński, Stolarski – Cafú, Antolić – Praszelik – Agra, Niezgoda, Rosołek (80. Kostorz)

Hosté: I. poločas: Hruška – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek (C) – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák, Kopic – Krmenčík

II. poločas: Hruška – Havel, Hejda, Hubník (C), Limberský – Janošek, Herc – Mihálik, Šulc, Kovařík – Beauguel (71. Chorý)

Karty

Hosté: Havel

Rozhodčí

Mutlu – Yayar, Stöckl

Stadion

Westendorf, Rakousko

Návštěva

65 diváků

Góly

Domácí: 69. Roman

Hosté: 7. Řezník, 20. Kopic, 74. Chorý

Sestavy

Domácí: Pigliacelli (62. L. Popescu) – Martić (62. Hreniuc), Acka (62. Bîrzan), Kelić (46. Ferreira) – Bancu (62. Vlădoiu) – Constantin (62. I. Popescu), Mateiu (62. Serban), Qaka (46. Vătăjelu) – Bărbuț (62. Briceag), Fortes (46. Ivanov), Baiaram (46. Roman)

Hosté: 1. poločas: Kozáčik – Řezník, Pernica, Brabec, Hloušek – Hrošovský, Kalvach – Kayamba, Čermák, Kopic – Krmenčík

2. poločas: Sváček – Havel, Hejda, Hubník, Limberský – Mihálik, Janošek, Herc, Kovařík – Chorý, Beauguel

Rozhodčí

Kostacevic – Et, Moosbrugger

Stadion

Westendorf, Rakousko

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud