Jan Malý
Premium
12. července 2019 • 18:40

Hrozba Slavie? Tři české extrémy. Nástrahy, co můžou zaskočit favorita

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FORTUNA:LIGA dnes načíná novou sezonu a má jasného favorita – Slavii. Tým drezurovaný trenérem Jindřichem Trpišovským v minulém ročníku herně nad ostatními čněl, kvalita mu zůstala. Červenobílí však budou v marši za obhajobou titulu válčit nejen s nažhavenými konkurenty ze Sparty a Plzně. Možná vůbec největším soupeřem pro sebe budou oni sami. Bude zásadní, jak se po z českého pohledu extrémní sezoně a neobyčejně krátké přípravě vypořádají s vlastním nahuštěným programem.



Moc netuší, do čeho jdou. Jsou vhozeni stejně jako ostatní do nové situace. V případě Slavie je však vyhrocenější. Armáda trenéra Jindřicha Trpišovského si po náloži čtyřiapadesáti soutěžních utkání v uplynulé sezoně moc neodfrkla. Její letní pauza trvala rovných padesát dní, reprezentanti, vesměs opory týmu, měli přestávku mezi soutěžními zápasy ještě kratší. Jak moc obhájce titulu poznamená pekelný program?

Po vypjaté a velmi úspěšné sezoně, kterou protkal zisk českého double a průnik do čtvrtfi nále Evropské ligy, lze očekávat psychickou i fyzickou únavu. Některým hráčům může opadnout forma, mohou přijít zranění, tlak na výsledky ještě poroste.

„Můžou se nastřádat zranění a jiné nepříjemnosti. Mluvil jsem o tom s Vladimírem Šmicrem , který takovou sezonu absolvoval v Liverpoolu. On právě říkal, že se tyhle problémy dostavily až tu následující sezonu,“ dozvěděl se Trpišovský od legendy Slavie i slavného anglického klubu.

Slavia zahájila přípravu 17. června, čeští reprezentanti se do ní zapojili o týden později. Navíc novic Nicolae Stanciu začal trénovat teprve před týdnem v pátek, obránce Michael Ngadeu až o víkendu skončil na mistrovství Afriky, má dovolenou a prvních pár kol určitě nebude k dispozici. „Pro nás je nejtěžší srovnat rozdíl hráčů, kteří postupně přicházeli do přípravy,“ věděl Trpišovský.

Problém byl v tom, že ti, co naskočili do přípravy hned, nabírali první týden kondici. Reprezentanti tuhle tvrdou část absolvovali se zpožděním, když už se první skupina začínala soustředit na herní prvky. „Prvních pět dní jsme abnormálně běhali. Takovou nálož míváme většinou ve čtrnácti dnech,“ dosvědčil záložník Petr Ševčík.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud