6. srpna 2019 • 10:45

Policie řeší ukradený dres. Slávistovi hrozí vězení, šlo o Stancia a Spartu?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní duel fotbalové Fortuna ligy v Karviné, kde Slavia jen remizovala 0:0, měl dramatickou dohru. Jeden z fanoušků Slavie ukradl zřejmě domácímu příznivci sparťanský dres. Podle idnes.cz se jednalo o dres Nicolae Stancia, verze průběhu událostí se ale liší. Obviněnému může každopádně za loupež hrozit až deset let vězení.



Dvaatřicetiletý muž z Karvinska měl během děkovačky po bezbrankovém utkání vytáhnout z tašky dres Sparty. S ním pak zatleskal jednomu z karvinských hráčů, který dříve hrával právě za Spartu. Toho si všiml obviněný muž z Prahy a po zápase si na příznivce domácího celku počkal.

"Nejprve se pokusil muže kopnout do hlavy. Napadený ale stačil ráně uhnout. Pak mu agresor vytrhl z ruky brašnu s dresem a utekl," řekla mluvčí ČTK. Kriminalisté muže vzápětí zadrželi a v pondělí jej obvinili z loupeže.

Podle verze zveřejněné serverem idnes.cz napadený fanoušek přijel zejména kvůli Stanciovi. Po zápase mu pak zatleskal a mával při tom jeho někdejším sparťanským dresem.

To pak naštvalo jednoho z příznivců Slavie, který si na muže počkal u stadionu a dres mu ukradl. V diskuzi pod článkem pak jeden z fanoušků píše, že dotyčný muž byl místní sparťan a přišel provokovat.

Fotbalová Slavia přijala trest za výtržnosti fanoušků v podobě uzavření hlediště na příští domácí utkání
Fotbalová Slavia přijala trest za výtržnosti fanoušků v podobě uzavření hlediště na příští domácí utkání

Fanoušci fingovali defekt

Fotbalové dresy byly hlavním cílem i další loupeže. Loni v říjnu skupina chuligánů, kteří se spojují s ostravským Baníkem, přepadla fanoušky Opavy. Ti se vraceli auty ze zápasu v Brně. Kriminalisté obvinili 11 lidí.

Podle policie si skupina počínala hodně organizovaně. Údajně se někteří její členové vmísili i do kotle opavského celku během zápasu, který tým odehrál 7. října v Brně s Bohemians Praha 1905. Pak vybraný vůz sledovali celou cestu z Brna až na Opavsko.

Nedaleko obce Březová pak zinscenovali situaci s defektem a vůz donutili zastavit. Další auta mu pak zablokovala cestu. Z nich vyskákali kuklami maskovaní násilníci a obklíčili vůz. Rozbili čelní sklo, vytáhli klíče ze zapalování a zahodili je. Pak z kufru ukradli batoh s osobními věcmi a peněženkou a také vlajky a šály opavských fanoušků.

SESTŘIH: Karviná - Slavia 0:0. Nervózní mistr poprvé ztratil. Neproměnil penaltu a další tutovky
Video se připravuje ...

iSport PODCAST: Měla by Slavia koupit dalšího útočníka, anebo si vystačí sama?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud