10. srpna 2019 • 19:05

Byl to gól? Ani střelec Baníku Šindelář nevěděl, průkazný záznam chybí

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten moment vzbudil vášně a rozpaky. Byl to gól nebo ne? Podle sudího Miroslava Zelinky míč po odrazech přešel celým objemem brankovou čáru a Baník šel v sobotním utkání 5. kole FORTUNA:LIGY ve 30. minutě do vedení 2:1 nad Bohemians. Za střelce byl označen dorážející stoper Martin Šindelář. Průkazný záznam však chybí, VAR nebyl v Ostravě k dispozici.



Takže se hádalo, tipovalo a vztekalo. „Z mého pohledu to nebyl gól ani náhodou,“ přesvědčoval brankář „klokanů“ Roman Valeš, když po utkání vyšel z kabiny. Tam ze sebe dostával negativní emoce. „Byl jsem na lajně a rukou jsem za sebe do brány nehmatal. Tohle byl klíčový moment utkání,“ zlobil se na sudího.

Z dostupných záběrů není jasné, jestli balon skutečně skončil v bráně. Asistent Jiří Pečenka však signalizoval, že ano a hlavní arbitr na něj dal. „S tím vám fakt nepomůžu,“ pousmál se obránce Martin Šindelář, z něhož se ve finále vyklubal šťastný střelec. Sám ani pořádně nevěděl, jak k tomu přišel.

Každopádně byl poslední z borců Baníku, který se dotkl míče po Smolově hlavičce. „Dobíhal jsem. Gólmanovi to vypadlo a já jsem do toho jen tak plácl nohou. On už po tom skákal. Trefil jsem ho, pak se to ještě nějak poodráželo. Nechci se hádat, jestli byl gól nebo ne. Vůbec nevím, jak se to tam dostalo. Doufám, že rozhodčí rozhodl pro nás správně,“ vyprávěl upřímně Šindelář.

Trefa na 2:1 byla pro další průběh stěžejní. Domácí nakonec vyhráli 4:2 a oslavili první výhru na domácím stadionu. I s pomocí sporného gólu.

SESTŘIH: Baník - Bohemians 4:2. První domácí výhra Ostravy i díky spornému gólu
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24. Kuzmanović, 30. Šindelář, 64. Kuzmanović, 69. Smola

Hosté: 17. Hronek, 61. Vacek

Sestavy

Domácí: Budinský – Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, R. Hrubý, de Azevedo (81. Granečný) – Kuzmanović (90+2. J. Pokorný), Smola (75. Diop).

Hosté: Valeš – Hůlka, Köstl, Pokorný – Bartek, Vacek, Jindřišek (C) (70. Ugwu), Podaný – Hronek (46. Vaníček), Keita, Vodháněl (82. Nečas).

Náhradníci

Domácí: Laštůvka, Granečný, Holzer, Jirásek, Diop, Baroš, Pokorný

Hosté: Fryšták, Schumacher, Záviška, Nečas, Šmíd, Vaníček, Ugwu

Karty

Domácí: Fillo

Hosté: Valeš, , Hronek

Rozhodčí

Zelinka – Mokrusch, Pečenka

Stadion

Městský stadion, Ostrava-Vítkovice

Návštěva

8350 diváků

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud