Martin Mls
Premium
26. září 2019 • 18:10

Ugwu, nová zbraň „klokanů“. Hašek: Může dojít dál než Tetteh a Júsuf

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michael kdo? Ugwu! Nejen fanoušci Bohemians si zvykají na nové jméno. Nigerijský útočník na sebe upozornil už na jaře v juniorce vršovického klubu a teď dostává čím dál víc prostoru v ligovém áčku. Šestkrát šel na plac jako žolík, naposledy proti Zlínu už hrál od začátku a v týdnu podepsal smlouvu na tři roky. Našli „klokani“ nového Benjamina Tetteha nebo Júsufa? Brzy se ukáže.



Letos v zimě se k němu doma v Nigérii přitočil místní agent a položil mu osudovou otázku: „Nechtěl bys to zkusit v Evropě?“

Michael Junior Ugwu neváhal a vyrazil na nejistou misi do Prahy. Nebyl sám: agentury naslepo vozí nejen do Česka tisíce takových, jako je on, přičemž až do ligy to dotáhne pouze malá část vyvolených. „Jen si to představte: přijedete někam, kde to absolutně neznáte a všechno je jiné. Kultura, klima, jídlo. Navíc Michael přišel rovnou z Afriky, což je vždycky těžší cesta,“ vykládá Martin Hašek, trenér Bohemians.

Čiperného mládence si všiml už na jaře v juniorce: poctivý Ugwu do nového prostředí rychle zapadl a v létě jej Hašek posunul k sobě do áčka. „Dával góly, dokázal udržet míč a vyzařovalo z něj: Jsem tady, protože se chci zlepšovat a něco dokázat,“ líčí Hašek. „Trefili jsme s ním bingo.“

Ugwu je sebevědomý chlapík, to bez debat. Stačí si pustit jeho představovací video na webu Bohemians, kde se legračně vlní a vypráví angličtinou s africkým akcentem: „Nechceš proti mně stát v situaci jeden na jednoho. Jsem nečitelný, nemůžeš přečíst moje myšlenky. Za pár let budu jedním z nejlepších útočníků v Česku. A můj bývalý klub? Vím, že mu chybím.“ Aby nedošlo k mýlce: Ugwu sice používá na první pohled silná slova, ale není to namyšlený frajírek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud