Michal Koštuřík
Premium
1. listopadu 2019 • 05:00

Obří zlínský lazaret před Plzní! Grygera řeší jedenáctku zraněných

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná je čas, aby generální manažer Zdeněk Grygera obnovil aktivní kariéru. A s ním i asistenti David Hubáček s Petrem Slončíkem, donedávna ligoví borci. Šikla by se také výpomoc trenéra brankářů Otakara Nováka. Nadsázka? Ani ne. Zlín dusí šílená marodka, je na ní celá jedenáctka! Všechno hráči užšího kádru. V pondělí vyzve lazaret vicemistra z Plzně. „Je to extrémní. Taková situace tady nikdy nebyla,“ ulevil si někdejší reprezentant Grygera.



Z aktuálních marodů by dal Fastav dohromady slušnou sestavu. Klidně by mohla vletět na Plzeň a odehrát s ní vyrovnanou partii. Jenže… Tuhle jedenáctku trápí zdravotní trable, většina z hráčů kouči Janu Kameníkovi za tři dny k dispozici nebude. Nejhůř je na tom záložník Dominik Mašek, jenž si v duelu v Příbrami přetrhl zkřížený vaz v koleni, a sezona pro něj nejspíš skončila. Klub řeší ukončení jeho půlročního hostování z Mladé Boleslavi. Do Zlína už se nevrátí.

Nejsou výsledky a už ani hráči. Zlínský podzim je na draka. Místo, aby se předposlední tým FORTUNA:LIGY dal za pochodu rychle do kupy a zapracoval na souhře, lepí nový trenér Kameník sestavu z toho, co mu zbylo. Ve středu v MOL Cupu v Mladé Boleslavi (1:3) postavil defenzivu takto: Šiška – Cedidla, Buchta, Kolář. Takže tři dorostenci a mazák Petr Buchta. Lavička? Rakovan, Hrdlička, Pejša, Gettler, Helebrand.

Do základu museli i záložníci Jakub Janetzký s Pablem Podiem, kteří nedávno rovněž delší dobu absentovali a nemůžou být v top formě. „Bavíme se o tom a hledáme příčiny, proč máme tolik zraněných. Je to spíš konsekvence několika věcí naráz,“ zamýšlí se Grygera, druhý muž klubu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud