Jakub Dvořák
Premium
3. listopadu 2019 • 04:30

Frýdek o ose i ideální záloze Sparty. Karlsson? Velké zklamání, říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco s třetiligovým Vltavínem má v roli kouče příjemné starosti a drží se na předních příčkách, Sparta mu dělá vrásky na čele. V posledních pěti soutěžních zápasech však Letenští ustálili sestavu, uhráli několik dobrých výsledků a Martin Frýdek (50), bývalá ikona rudých, se zase může usmívat. „Kdyby nedostali blbý gól v Teplicích, měli čtyři zápasy s nulou vzadu. Na druhou stranu, při vší úctě k soupeřům, hráli proti týmům, které musí porážet. Ať už to byla Karviná, Bohemka či Budějovice,“ říká otec současného kapitána Pražanů.



Všiml jste si, že od utkání v Plzni, kde Sparta sice padla, ale nepodala špatný výkon, se začala rodit osa, na kterou Václav Jílek v posledních týdnech sází?
„Je to znát a myslím si, že je to dobře. Když se někomu něco nepovede, měl by další tři, čtyři zápasy cítit od trenéra důvěru. Je špatně, když jdete na hřiště, a víte, že když uděláte chybu, další zápas nehrajete. Předtím se to neustále hledalo, měnili se hráči. Udržela se nula, pak se obrana rozložila. To je za mě špatně. Nyní se sestava stabilizovala, kluci odehráli několik zápasů ve stejném složení.“

Navíc Jílek poslal ligovou jedenáctku i do MOL Cupu v Budějovicích. Chce mužstvo za každou cenu sehrát. Je to dobře?
„Určitě, navíc si myslím, že ti kluci takhle spolu i trénují, a to se prostě musí projevit. Když jsem byl v Německu, tam se neustále hrálo v nejsilnějším složení. Maximálně se udělaly jedna, dvě změny. Každý zápas se chtěl vyhrát. Navíc když se podíváte na současnou tabulku, kde se Sparta nachází, tak přes pohár pro ni vede asi nejsnazší cesta do Evropské ligy. Musí ho brát vážně.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud