Jan Vacek
Premium
2. listopadu 2019 • 05:00

Jílek našel pilíře: Lischka či Trávník táhnou Spartu. Kde má hluchá místa?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři výhry z posledních čtyř zápasů, pokaždé suverénním výsledkem 4:0. Znamená to, že je Sparta z nejhoršího venku? Takhle silný závěr stále není na místě. Přesto je v posledních týdnech z pohledu Letenských něco jinak. Trenér Václav Jílek totiž po dlouhém období hledání a zkoušení stabilizoval základní sestavu, ze které následně vyvstaly opěrné body. Na cestě za zlepšením je tohle pro Pražany naprosto klíčové zjištění.



Ve středu večer nastoupila Sparta k osmifinálovému utkání MOL Cupu v Českých Budějovicích. Zatímco její největší rivalové, Slavia a Plzeň, vesele točili sestavami a do hry naposílali náhradníky a dlouhodobě méně vytěžované hráče, trenér rudých Václav Jílek udělal pouze dvě změny. Základní kostra týmu zůstala pohromadě.

Hlavním důvodem byl fakt, že si Sparta za jasný cíl stanovila postup. Neméně důležitou motivací však byla snaha podpořit stále sílící chemii mezi hráči v jednotlivých řadách i celými formacemi. „Vsadili jsme na osvědčenou sestavu a vazby, které začínají fungovat,“ pokyvoval hlavou Jílek.

Zdá se, že období testování a hledání ideálního složení nechala Sparta definitivně za sebou. Zlomem byl duel v Plzni, ve kterém Letenští paradoxně prohráli 0:1. Západočeskému sokovi ale byli rovnocenným soupeřem, o body se připravili vlastní individuální chybou.

Od té doby zůstává základní jedenáctka stabilní. Když už dojde k nějaké změně, je až na výjimky vynucená. David Lischka nastupuje ve stoperské dvojici se Semihem Kayou, ve středu pole se ustálilo trio Michal Trávník,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud