Kryštof Rossmann
9. ledna 2020 • 10:50

Liberec loví v Edenu! Prohlubuje vztahy se Slavií, chce získat dva hráče

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zima v Liberci? Obvykle drsné časy. Trávníkáři bědují nad napadlým sněhem a v kancelářích zase z odchodů hráčů. Letos ale jako kdyby byly pořádky ve Slovanu otočené. Po závějích zatím není vidu a jedinou ztrátou zůstává konec hostování Oscara ze Slavie. Slovan navíc intenzivně se sešívanými jedná, chce tradiční trasu přesunů využít z druhé strany.



Že Slavia nakupuje v Liberci? V aktuální sezoně spíš oboustranná záležitost. Slovan totiž zároveň hledá v kádru Pražanů, cílí na hráče, kteří aktuálně nejsou pro sešívané zajímaví a potřebují ještě obrousit. V červenci přišel pod Ještěd nastálo stoper Matěj Chaluš, kapitán reprezentační jednadvacítky, teď se jedná o dalších příchodech.

Na severu chtějí koupit útočníka Jana Kuchtu, který zatím v partě Pavla Hoftycha jen hostuje. „Potřebujeme ho dostat pod vlastní křídla. Chceme, aby patřil Slovanu. Pak už je na mně, abych na něj vytvořil tlak a trefoval ho do citlivých míst tak, aby předváděl za mužstvo, co v něm je,“ komentoval liberecký trenér.

K dispozici má aktuálně jen jednoho „svého“ hráče na hrot, Jihokorejce Yua, ten ale doposud odehrál v lize pouze tři zápasy. Petar Musa i zmíněný Kuchta působí U Nisy na dobu určitou.

V kádru lídra tabulky si Severočeši vyhlédli i další posilu. Na přestup by rádi přivedli 20letého bosenského útočníka Imada Rondiče.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

S týmem odcestoval na kondiční soustředění na Kypr, ale jednání stále dotažená nejsou. „Nechci předbíhat, zatím není nic oficiální. Kádr je jinak početný a konkurenceschopný. K dalším příchodům sáhneme jen v případě, že by někdo odcházel,“ avizoval Hoftych. Odchody v této chvíli nejsou ve hře, konkrétní nabídky na stole nepřistály, často se ale skloňuje jméno nejlepšího klubového střelce Romana Potočného. V létě mu končí smlouva, k podpisu nové se neschyluje.

„S některými hráči vedení míří ke shodě a s některými zase ne. Roman pokračuje s týmem, je v nominaci na soustředění,“ vysvětloval 52letý kouč. „Víme, že o něj je zájem, někdo může ze soustředění odletět a jiný zase přiletět. Poty si na podzim vystřílel dobré jméno. Uvidíme, co bude dál,“ dodal.

Podle gólmana Filipa Nguyena, jenž zažil libereckou zimu už vloni, změny ještě přijdou. „Nemyslím, že jde o úplně definitivní situaci. Teprve začínáme a řekl bych, že se sestava bude během měsíce ještě hýbat.“ V kádru má i se dvěma mladíky z dorostu Slovan aktuálně 24 hráčů, do jara chce vstoupit s dvacítkou. Ve výčtu už je zahrnutý i bosenský útočník, který by údajně sám stál o spojení budoucnosti se Slovanem natrvalo.

Na podzim nastřílel v ČFL za rezervu sešívaných osm gólů ve 14 zápasech. Minulou sezonu hostoval v žižkovské Viktorce, kde zapsal dvě druholigové branky a tři v MOL Cupu. Zatímco u Rondiče se debaty o podobě jeho pobytu v severních Čechách táhnou, potvrzen už byl příchod středopolaře Jakuba Hromady. Ve Slovanu bude půl roku hostovat ze Slavie, stal se už čtvrtým hráčem, kterého si Pražané do Liberce na čas odložili.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Brabec na startu plzeňské přípravy: Zásadní bude, aby změny přinesly výsledky
Video se připravuje ...

Krmenčík do Janova? Tam přestoupím spíš já, vyhrkl Šádek
Video se připravuje ...

Revoluce v Baníku. Jaké změny čekají klub pod Kozlem a bude trenér úspěšný?
Video se připravuje ...

Rosický: Cíl pro jaro? Druhé místo a zisk poháru. Chceme, aby Haška nechtěli jen Maďaři
Video se připravuje ...

VIDEOGRAFIKA: jak se měnili nejlepší střelci v historii české fotbalové ligy?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud