Jakub Dvořák
15. ledna 2020 • 15:22

Hora má nové angažmá! Na rok se upsal lotyšskému šampionovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat na Stínadla se nekoná. Jak server iSport.cz v minulých týdnech informoval, záložník Jakub Hora (28) se po podzimním hostování ve Slavii dohodl na podmínkách s FC Riga. V kádru lotyšského mistra bude rok hostovat. Riga má navíc ve smlouvě se „skláři“ zanesenou opci pro trvalý přestup.



Ve žlutomodrém teplickém dresu Hora v minulé sezoně nastřílel 11 branek, ale zároveň chtěl v létě za každou cenu ze Stínadel pryč. Jenže ve Slavii spásu nenašel. Červenobílí měli opci v hodnotě 18 milionů korun do 21. prosince minulého roku. Jenže ji neuplatnili. I proto, že v lize odehrál sotva čtyři zápasy a nevešel se ani na soupisku pro Champions league.

Zpátky do Teplic se 28letému záložníkovi nechtělo. Rodák z Mostu si proto začal hledat zahraniční angažmá. A to takové, kde na jaře bude začínat nová sezona, aby v jednom ročníku nehrál za tři kluby. Riga kritéria splňuje. Horu získala na roční hostování a ve smlouvě má i opci na trvalý přestup.

Lotyšský mistr vznikl teprve v roce 2014 sloučením dvou menších klubů (FC Caramba Riga a Dinamo Riga). Svou konkurenci požírá díky finančně silnému ruskému majiteli Sergeji Lomakinovi jako žralok. V první sezoně klub ovládl druhou nejvyšší soutěž. Následovala dvě pátá místa a v posledních dvou letech se ambiciózní celek stal mistrem.

Tamní média o ruském magnátovi referují jako o megalomanovi, který požaduje okamžitý úspěch. Doma i v Evropě. Způsob, jakým k němu klub dojde, jej nezajímá. I proto nemá problém rotovat s trenéry a hráči jako na kolotoči. Navíc vlastní ještě kyperský klub Pafos, kam posílá lepší hráče z Rigy.

Zda se to bude týkat i Hory, napoví následující měsíce.

FK Teplice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud