23. ledna 2020 • 10:40

Tetteh zpět na správné cestě? Začal hattrickem, Sparta odmítla nabídky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podzim končil jako útočník číslo jedna. A od prvního lednového srazu dělá vše pro to, aby tomu tak bylo i na jaře. Sparťanský forvard Benjamin Tetteh rozjel zimní přípravu ve velkém. Ve středu vyřídil druholigovou Jihlavu (5:0) hattrickem. „Je při chuti a chce se prosadit,“ těšilo asistenta trenéra Michala Horňáka.



Ten rozdíl byl markantní. Zatímco Libor Kozák, který sice obstaral první branku, v prvním poločase narážel na urostlého stopera Mohameda Tijaniho, jeho náhradník Benjamin Tetteh ve druhém dějství vodil obranu Vysočiny za nos. Třemi góly navýšil skóre na konečných 5:0. A ještě před herním soustředěním ve španělské Marbelle dostal své konkurenty pod mírný tlak.

„Příprava je velmi tvrdá, ale cítím se na hřišti dobře. Mám dobrou kondici, takže vše je v pohodě,“ prohodil rodák z Accry pár slov po své one man show ve strahovském tréninkovém centru.

První branku vstřelil z penalty. Všemu však předcházel precizní pas od Martina Haška, po kterém Tetteha ve vápně fauloval jihlavský brankář Luděk Vejmola.

I druhá trefa se nesla ve spolupráci dvojice Hašek, Tetteh. Kreativní záložník na úrovni velkého vápna nezištnou přihrávkou vybídl ghanského spoluhráče k dalšímu náběhu a Vejmola byl proti sparťanově střele z velkého úhlu bez šance. Třetí gól už si Tetteh víceméně obstaral sám. Prosmýkl se kolem dvou jihlavských obránců, narazil si s Janem Fortelným a ukázkovým zakončením na vzdálenější tyč uzavřel skóre.

„Je vidět, že Benji je při chuti,“ těšilo Michala Horňáka, asistenta trenéra Václava Jílka. „Přitom v úterý měl střevní potíže. I přesto ale šel do zápasu. Jsme rádi, že vydržel celý poločas. Bylo znát, že když se dostal do šancí, řešil je už jinak, než například na podzim,“ vzpomněl si Horňák na Tettehovo temné období.

Během podzimu to nadějným útočníkem bylo všelijaké. Byly dny, kdy na tréninku patřil k nejlepším v týmu, ale záhy jste jej museli přemlouvat, aby věnoval přípravě stoprocentní úsilí. Konec podzimní části zastihl Tetteha v tom lepším rozpoložení. Jílek jej díky zlepšenému přístupu vzal na milost a v posledních zápasech stavěl do pozice útočníka číslo jedna.

Při novoročních slibech si vytáhlý forvard zřejmě dal za předsevzetí, že do stínu konkurenta Libora Kozáka už se vrátit nehodlá. Navíc se do hry vrací i uzdravený Václav Drchal. I proto Tetteh na tréninku dře a změnil i práci pro tým během utkání.

„V jeho přístupu žádný problém není,“ odmítl Horňák jakékoliv pochyby. „Jsme s ním velmi spokojení. Proti Jihlavě byl aktivní a po ztrátě míče zabojoval i směrem dozadu, což u něj moc často dřív nebývalo. Od nového roku jde vidět, že se chce za každou cenu prosadit do základní sestavy a potvrzuje to i výkony,“ dodala sparťanská legenda.

Zároveň však ještě před pár týdny nebylo jisté, zda bude v rudém dresu pokračovat. Není žádným tajemstvím, že na Letné registrují o Tettehovy služby zájem ze zahraničí. Jak se deníku Sport podařilo zjistit, interes byl především ve Francii a Portugalsku. Nicméně ani jeden z klubů nepřistoupil na požadavky Pražanů. Pokaždé se jednalo o hostování s opcí, což je pro vedení nepřijatelné.

Údajně by Sparta Tetteha pustila na tvrdý přestup v případě, pokud by přišla nabídka kolem pěti milionů eur (přibližně 125 milionů korun). Taková však na Letnou dosud nedorazila. A vzhledem k Afričanovým výkonům na podzim je na 99 procent jisté, že ani nedorazí.

Posily do Sparty? Jedná se o nich, připustil Horňák. Fortelný mu zamotal hlavu
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Jihlava 5:0. Tetteh si připsal hattrick, zářil Fortelný
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud