24. ledna 2020 • 11:34

Co ukázala Plzeň? Bucha v laufu, konkurence i návrat klíčového hráče

Vstoupit do diskuse
0
  • Plzeňská radost po vstřelené brancePlzeňská radost po vstřelené branceFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Po prvním přípravném utkání, v němž si Plzeň v sobotu poradila s druholigovým Ústím nad Labem (4:1), čekala ve čtvrtek svěřence trenéra Adriána Guľy hned dvojitá konfrontace. Proti Žižkovu (0:0) a Sokolovu (6:0) nastoupily dvě rozdílné jedenáctky, které novému kouči Viktorie mnohé ukázaly. „Z obou utkání jsem dostal mnoho informací,“ přiznal slovenský expert. Co zaujalo redaktory iSport.cz?

  • Bucha válí

    Z nových tváří v týmu má Pavel Bucha jednoznačně nejblíž do základní jedenáctky. Do Plzně si přinesl výtečnou podzimní formu z Mladé Boleslavi. „Byl jedním z nejlepších hráčů. Má úžasné věci. Jeho variabilita je nesmírně cenná, jsem s ním maximálně spokojený,“ rozplýval se Adrián Guľa.

    Pavel Bucha si do Plzně přinesl výbornou formuFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Dvě jedenáctky

    Proti Žižkovu (0:0) a Sokolovu (6:0) nasadil trenér Adrián Guľa dvě rozdílné jedenáctky, a to byli ještě Marko Alvir a Dominik Janošek na marodce. Konkurence stoupla, na všech je znát, že boj o místo berou vážně. „Do Španělska odletíme s třiadvaceti hráči a třemi gólmany,“ upřesnil slovenský trenér.

    Tomáš Hořava (vpravo) slaví se spoluhráči branku proti SokolovuFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Kopic je zpět

    Zmeškal start zimní přípravy i první duel proti Ústí nad Labem (4:1), ale nyní jen Jan Kopic po lehčím zranění zpět. Na jaře na něj bude Viktoria hodně spoléhat, i když se proti Žižkovu neprosadil. „Chyběly nám finální přihrávky, jejich četnost a rizikovost,“ všiml si Adrián Guľa.

    Jan Kopic hlavičkuje v zápase proti ŽižkovuFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Beauguel 2 1

    Jean-David Beauguel patří k hráčům, k nimž má Adrián Guľa během zápasů největší výhrady, vadí mu především jeho pohyb a častá absence v pokutovém území. Proti slaboučkému Sokolovu se francouzský útočník nicméně vytáhl, dva góly vstřelil, na jeden přihrál a přimotal se i ke vlastňáku Adama Čiháka.

    Karel Hasil se snaží zastavit Jeana-Davida BeauguelaFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Chorý na marodce

    Největší kaňkou na obou herních testech byla ztráta Tomáše Chorého, který v utkání se Žižkovem utrpěl zlomeninu nosu. „Tom byl dokonce tak tvrdý, že chtěl přijít na druhý poločas utkání se Sokolovem. To bylo z jeho strany neuvěřitelné. Věřím, že do Španělska s námi odletí a nastoupí i do zápasů,“ uvedl Adrián Guľa.

    Souboje s Tomášem Chorým tradičně soupeřovu obranu pořádně bolí. Tentokrát tvrdě narazil plzeňský útočník.Foto Sport/ Pavel Mazáč

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud