Premium
30. ledna 2020 • 10:20

Kdo nahradí Součka? Druhý takový tu není, varuje Pivarník. Jsou tři varianty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevadí mu, že útočí ze zadních pozic, stejně dal za sezonu a půl v lize 21 branek. Další dvě přidal i v Lize mistrů proti Interu Milán a Borussii Dortmund, k tomu mezi elitou naběhal nejvíc kilometrů ze všech superhvězd. Vliv Tomáše Součka na výkony Slavie byl... Gigantický! Po jeho odchodu na půlroční hostování s opcí do West Hamu se bude muset český mistr vyrovnat s opravdovou ztrátou. Jak se s ní vypořádá? V rozboru iSport Premium najdete i názory trenérů Romana Pivarníka a Vlastimila Paličky.



V létě se sbalila do Belgie stoperská dvojice Michael Ngadeu–Simon Deli, načež nastal poprask, jak to bez nich půjde. Ondřej Kúdela a David Hovorka si po dobu, než se druhý zranil, poradili na jedna podtržená. Povedlo se nahradit i odchod dalšího esa Alexe Krále.

Tohle by byl ale Everest.

„Určitě, nemá smysl o tom polemizovat. Tomášův přínos pro defenzivu i ofenzivu byl takový, že se to může v obou složkách alespoň na začátku trochu projevit,“ myslí si trenér Roman Pivarník. Souček byl v minulé sezoně se třinácti góly nejlepším střelcem mistrovského kádru. K tomu měl šest asistencí. Hned po Josefu Hušbauerovi a Miroslavu Stochovi třetí nejproduktivnější hráč „sešívaných“.

Vyzkoušejte iSport Premium. Nyní na 30 dní ZDARMA exkluzivně v mobilní aplikaci iSport. Více ZDE >>

A v téhle sezoně vynikal úplně. Branek nasbíral nejvíc ze všech slávistů, osm. A k tomu tři nahrávky, takže byl taky nejproduktivnější. Plus je třeba říct, že naprázdno nevyšel ani v Lize mistrů, ze čtyř gólů červenobílých dal dva – doma Interu Milán a venku Borussii Dortmund.

„Jeho náběhy do šestnáctky a celková podpora ofenzivy jsou skvělé, umí pracovat ve vápně soupeře, má dost síly a výšku se tam prosadit. Teď to budou muset převzít víc ofenzivní hráči, kteří dosud tak výrazní nebyli,“ upozorňuje Roman Pivarník.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud