Jan Vacek
30. ledna 2020 • 17:12

Premiant v cizích botách i Hancko vpravo. Co ukázal další test Sparty?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
  • Strkanice v utkání Sparty s MarbellouStrkanice v utkání Sparty s MarbellouFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    PŘÍMO Z MARBELLY | Po třech výhrách v řadě fotbalisté Sparty v rámci zimní přípravy poprvé narazili. Ve čtvrtek sice vedli nad Marbellou 1:0, nakonec ovšem účastníkovi třetí nejvyšší španělské soutěže podlehli 1:2. Co v pořadí už čtvrtý testovací duel Letenských ukázal?

  • Horák poprvé v áčku

    Byla to akce kulový blesk. Talentovaný křídelník Daniel Horák si začátkem týdne pobalil v Praze věci a vyrazil směr Marbella, aby se zapojil do přípravy s prvním týmem. Devatenáctiletému mladíkovi ovšem nedorazily kufry, do čtvrtečního přípravného duelu tak musel nastoupit ve vypůjčených kopačkách od Adama Karabce. Přesto se na hřišti neztratil, z levého křídla předvedl několik zajímavých náběhů a centrů.

    Horňák po porážce Sparty: Zkoušíme různé varianty, docházely i síly
    Video se připravuje ...

    Daniel Horák (v rudém) nastoupil poprvé za sparťanské áčko Daniel Horák (v rudém) nastoupil poprvé za sparťanské áčkoFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Hancko jako pravý stoper

    Server iSport.cz o tom v minulosti opakovaně informoval, v duelu s Marbellou se to poprvé ukázalo. Trenéři totiž zařadili na pozici pravého stopera Dávida Hancka, tedy kovaného leváka. Předzvěst plánů pro jarní část sezony? Čas přinese odpověď. Hancko, jenž v uplynulých týdnech doháněl tréninkové manko způsobené zdravotními problémy, nicméně svůj part zvládl velice dobře. Povedený výkon korunoval gólem hlavou po rohovém kopu Michala Sáčka.

    Sparťan Dávid Hancko (v rudém) se snaží zastavit soupeře z třetiligové španělské Marbelly Sparťan Dávid Hancko (v rudém) se snaží zastavit soupeře z třetiligové španělské MarbellyFoto Pavel Mazáč / Sport

    Chci přesvědčit, že na to mám, říká Hancko
    Video se připravuje ...

  • Jílek pouze u televize

    Zatímco až na lehce potlučeného Srdjana Plavšiče zdravotní trable sparťanský kádr dosud míjejí, v případě realizačního týmu už to neplatí. S virózou totiž ulehl hlavní trenér Václav Jílek. Od klubových lékařů dostal ve středu injekci na ředění krve, čtvrteční přípravný zápas proto sledoval z hotelového pokoje jen v televizi. Mužstvo od postranní čáry vedl asistent Jiří Saňák.

    Jiří Saňák vedl Spartu v utkání proti Marbelle místo nemocného hlavního kouče Václava Jílka Jiří Saňák vedl Spartu v utkání proti Marbelle místo nemocného hlavního kouče Václava JílkaFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Vlna mladíků v akci

    Adam Karabec, šestnáct let. Daniel Horák, devatenáct let. Jan Fortelný, jednadvacet let. Sparťanští talenti dostali pořádně zabrat, duel s technicky velmi silným soupeřem absolvovali kompletní. Zatímco do šedesáté minuty dokázali držet krok a především Fortelný s Karabcem ukázali řadu světlých momentů, v závěru jim viditelně došly síly. Všichni tři každopádně naznačili potenciál směrem do budoucna.

    Sparťan Jan Fortelný (v rudém) v souboji se soupeřem z Marbelly Sparťan Jan Fortelný (v rudém) v souboji se soupeřem z MarbellyFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Kde je Costa, tam jsou emoce

    Po boku Hancka nastoupil ve stoperské dvojici Costa, o emoce tedy bylo postaráno. Řízný zadák působil jistým dojmem, zároveň se však dostal do několika ostrých střetů s protihráči. V samotném závěru situace vygradovala až do hromadné strkanice. Rozvášněné emoce musel klidnit spoluhráč Georges Mandjeck.

    Strkanice v utkání Sparty s Marbellou Strkanice v utkání Sparty s MarbellouFoto Pavel Mazáč (Sport)

     

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud