Jakub Konečný
4. února 2020 • 10:15

Co přinesla výhra Plzně s Örebro: Vedro, debut gólmana i Vaclík hledišti

Vstoupit do diskuse
0
  • Co ukázal přípravný zápas Viktorie Plzeň se švédským Örebro?Co ukázal přípravný zápas Viktorie Plzeň se švédským Örebro?FOTO: Koláž iSport.cz

    Český vicemistr šlape i bez Michaela Krmenčíka jako hodinky. Viktoria vyhrála na soustředění ve španělské Esteponě i třetí přípravný zápas, tentokrát si vychutnala devátý celek švédské ligy z Örebro (3:0), když se dvěma góly opět zaskvěl útočník Jean-David Beauguel. Co dalšího ukázal předposlední herní test před návratem do Plzně?

  • Rozdíl v kvalitě

    Plzeňský trenér Adrián Guľa udílí pokyny plzeňským fotbalistům v přípravě proti švédskému ÖrebroFoto Pavel Mazáč / Sport

    Byť o základní sestavě Plzně ještě není jasno, zápas s Örebrö naznačil, že většina členů zahajovací jedenáctky do ní má nyní poměrně daleko. „Potřebujeme každého chlapa, ale momentálně je prostě cítit rozdíl,“ přiznal náročný trenér Adrián Guľa.

  • Řezník 0 2

    Plzeňští fotbalisté se radují z branky v přípravném utkání se švédským Örebro na soustředění ve ŠpanělskuFoto Pavel Mazáč / Sport

    Viktoria zlomila odpor švédského soupeře až po masivním střídání v 69. minutě, kdy do hry přišlo devět nových hráčů. Pravý bek Radim Řezník si připsal dvě asistence, právě díky řešení finální fáze je momentálně před konkurentem Milanem Havlem.

  • Staňkův debut

    Gólman Jindřich Staněk v přípravném utkání Viktorie Plzeň proti ÖrebroFoto Pavel Mazáč / Sport

    Konečně se dostal z lehkého zranění a poprvé oblékl plzeňský dres. Gólman Jindřich Staněk nastoupil s kapitánskou páskou a za celý zápas prakticky nemusel řešit nic závažného. Malé minus si připsal chybou v rozehrávce, jinak působil jistě. 

  • Slunce má sílu

    Kulisy přípravného utkání Viktorie Plzeň proti švédskému Örebro na soustředění ve ŠpanělskuFoto Pavel Mazáč / Sport

    Plzeň si na jihu Španělska užívá nádherného počasí, nebe je jak vymetené a slunce má i na začátku února sílu, před kterou se našinec musí schovávat ve stínu. V době utkání teploměr ukazoval 22 stupňů, ale pocitově bylo mnohem větší vedro, takže sudí musel nařídit přestávky na občerstvení.

  • Dorazil Vaclík

    Na přípravný zápas Plzně na soustředění ve Śpanělsku se přijel podívat i český reprezentační gólman Sevilly Tomáš Vaclík, který se vyfotil se svým kamarádem, stoperem Viktorie Jakubem BrabcemFoto Pavel Mazáč / Sport

    Sparta, která rozbila svůj tábor v půl hodiny vzdálené Marbelle, na utkání Plzně s Örebro svého pozorovatele vinou časové kolize s tréninkem neměla, přesto se její zástupce v hledišti objevil. Z 230 kilometrů vzdálené Sevilly dorazil bývalý brankář letenských Tomáš Vaclík i s rodinou.

  • Guľa po výhře Plzně: Nebyl jsem spokojený. Příchod útočníka úplně nevyloučil
    Video se připravuje ...

    Plzeňský střelec Beauguel: Krmenčík je minulost. Ničeho se nebojím
    Video se připravuje ...

    Kulisy přípravného utkání Viktorie Plzeň proti švédskému Örebro na soustředění ve Španělsku
    Kulisy přípravného utkání Viktorie Plzeň proti švédskému Örebro na soustředění ve Španělsku

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud