Matěj Karmazín
17. února 2020 • 05:00

Zmatky v obraně i nečekaný tah Provodem. Co ukázala prohra Slavie?

Vstoupit do diskuse
0
  • Co ukázala první ligová slávistická prohra?Co ukázala první ligová slávistická prohra?FOTO: koláž iSport.cz

    Jedna dlouhá série skončila. Slavia po šestadvaceti ligových utkáních poznala porážku, při vstupu do jarní části sezony nestačila v Ďolíčku na Bohemians (0:1). A se zimní přestavbou kádru se patrně bude vyrovnávat déle, než se možná čekalo. Co matný výkon mužstva kouče Jindřicha Trpišovského v souboji o Vršovice ukázal?

  • Provod na pozici Součka

    Téma, které se řešilo asi nejvíc. Kdo do středu pole místo Tomáše Součka? Trenér Trpišovský během přípravy mluvil o tom, že vysoký záložník typologicky nahradit vlastně ani nejde, ale na jeho místo nakonec vytáhl hodně nečekané jméno.

    V prostoru před stopery se nejčastěji pohyboval Lukáš Provod, který přitom do Slavie přicházel jako ofenzivní hráč. V neděli v Ďolíčku ovšem měl i hodně obranných úkolů. „Dozvěděl jsem se to týden dopředu, asi jsem se trenérům zalíbil v přípravě,“ prohodil Provod mezi novináři.

    Proti Bohemians působil na velkém prostoru, zápas po několika důrazných soubojích dohrál hodně pokopaný. A Trpišovský si jeho výkon pochvaloval. „Na tomhle postu jsme problém neměli. Lukáš splnil všechno, co jsme chtěli,“ poznamenal. Přesto se dá očekávat, že do budoucna bude na Součka ve středu zálohy navazovat spíš Oscar (aktuálně vykartovaný) nebo Takács (aktuálně zraněný).

    Slávistický záložník Lukáš Provod odkopává míč před Matějem Pulkrabem z BohemiansFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Musa na hrotu

    Slavia si jej v zimě stáhla z Liberce s jasným cílem – aby zase měla hrotového útočníka, který bude sypat spoustu gólů. Petar Musa k tomu v neděli příležitosti měl, Patrika Le Gianga však ani jednou nepřekonal.

    Poprvé střílel hned v první minutě, pak se několikrát v nadějných pozicích tlačil k hlavičce. Vůbec největší možnost přišla v nastavení. Musa si našel centr na zadní tyči, jeho pohotovou ránu zblízka však Le Giang dokázal vyrazit na tyč.

    Bohemians - Slavia: Musa trefil v tutovce tyč! Ani po jeho pokusu se skóre nemění
    Video se připravuje ...

    „Na takovém hřišti se těžko dalo hrát. Bylo to jen o soubojích. Věřím, že v dalším zápase přijdou nové šance,“ hodnotil duel jednadvacetiletý chorvatský útočník. Na podzim se v dresu Slovanu trefil sedmkrát, kdy přidá první zásah za „sešívané“? Další příležitost by měl mít už v sobotu proti Opavě.

    Petar Musa si odbyl ligovou premiéru za SlaviiFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Zmatky v obraně

    Ne, tohle nebyla ta jistá defenziva, která za dvacet podzimních zápasů dostala jen čtyři (!) góly. Ondřej Kolář mohl inkasovat už v deváté minutě, kdy se na něj řítil Matěj Pulkrab, útočník Bohemians ovšem ideální možnost k zakončení prováhal.

    Bohemians - Slavia: Pulkrab v tutovce! Skvěle ho ale zakřižoval Kúdela
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Host ze Sparty pak ještě před přestávkou hlavičkoval nad, stejně dopadl v podobné pozici i jeho parťák Puškáč. Ale střídající Jan Vodháněl už v sedmdesáté minutě příležitost ke skórování využil. Slavii dostala do úzkých mizerná křižná přihrávka Michala Frydrycha, po které klokani přečíslili obranu svého rivala.

    Bohemians - Slavia: Šílené kiksy sešívané obrany potrestal Vodháněl, 1:0!
    Video se připravuje ...

    „Takovou situaci nemůžeme soupeři nabídnout, na vyřešení přitom byla jednoduchá,“ mrzelo kouče Trpišovského. „První jarní kolo je vždycky specifické, odešlo i několik hráčů. Bude si to sedat a bude to čím dál lepší,“ vysvětloval nezvykle časté nepřesnosti záložník Provod.

    Choreo bohemáckých fanoušků
    Choreo bohemáckých fanoušků

  • Válka o Vršovice

    Ostré derby se vším všudy. V Ďolíčku se hrálo na těžkém terénu a zápas postupem času nabíral grády. Už během první půle bylo k vidění několik důrazných zákroků, sudí Pavel Rejžek však první kartu vytáhl až po hodině hry. Ošetřovaný byl Provod i Kúdela, který zápas dohrál s obvázaným zápěstím.

    „S fotbalem to nemělo moc společného. Zápas probíhal přesně tak, jak jsme očekávali,“ řekl trenér Trpišovský. A sám připustil, že domácí hráči o titul krále Vršovic tentokrát patrně stáli o něco víc.

    Nic si nedarovali ani fanoušci. Kotle si často vyměňovaly nenávistné pokřiky, během druhé půle v sektorech obou táborů vzplály šály rivala. A došlo i na glosy aktuálního světového dění. „Kde máte roušky?“ ptali se příznivci Bohemians červenobílých v narážce na koronavirus a čínského akcionáře ligového lídra. „Hoří vám lesy,“ připomněli zase slávisté požáry v Austrálii.

    Fanoušci Bohemians v kotli spálili šály svých vršovických rivalůFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud