Jan Malý
Premium
18. února 2020 • 05:00

Slavia bez Součka, hledání pokračuje. Co předvedly náhrady za opory?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Levý stoper, defenzivní záložník, útočník. Na těchto postech má trenér Slavie Jindřich Trpišovský nejasnosti. Hledá, jak je nejlépe obsadit. Zápas na Bohemians, kde parta z Edenu schytala první porážku v ligové sezoně (0:1), mu naznačil, že v tom musí pokračovat. V článku pro iSport Premium najdete hodnocení těch, kteří naskakují místo opor z minulosti i názor experta, jak se novým hráčům Slavie vedlo.



Slavia se učí hrát bez Tomáše Součka. Už to je pro ni samo o sobě nepříjemné. Absence bývalého kapitána může mít ale i další efekt – soupeři před dosavadním suverénem ztratí alespoň částečně ostych. Alespoň v případě Bohemians to tak bylo.

„Věděli jsme, že jsou oslabení o jejich nejlepšího hráče. Věřili jsme si,“ přiznal brankář „klokanů“ Patrik Le Giang. „Slavia po jeho odchodu ztratila obrovskou sílu, jejímu výkonu dával strašně moc. I proto už jsem v týdnu klukům říkal, že ji budeme chtít porazit,“ dosvědčil i trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Výsledek? Zelenobílá parta přetlačila mátožného lídra 1:0 a připravila mu první ligovou porážku v sezoně.

Červenobílí samozřejmě neprohráli jen kvůli tomu, že neměli Součka. Ovšem vytáhlý reprezentant, který odešel na hostování s opcí do West Hamu, byl klíčovou součástí slávistické sestavy. Začínal rozehrávku, skvěle vyhodnocoval herní situace, věděl, kam se postavit, ve vzduchu byl skoro nepřekonatelný, neustále se cpal dopředu, střílel góly. Byl lídrem se vším všudy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud