27. února 2020 • 16:40

Mastná pokuta pro Spartu i za naběhnutí na Jílka, Krob má smůlu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise LFA potrestala Spartu pokutou 120 tisíc korun za nezvládnutí pořadatelské služby během zápasu s Libercem. Po prohře se Slovanem se tehdy tehdy jeden nespokojený fanoušek dostal přímo na hrací plochu k tehdejšímu trenérovi Václavu Jílkovi. Jablonecký Jan Krob sice podle Komise rozhodčích FAČR dostal druhou žlutou kartu na Baníku neoprávněně, ale jeho trest pro zápas s Plzní stejně platí. A Petr Rada bude své chování ve Vítkovicích muset vysvětlit. 



Divák s šálou Sparty před koncem úvodního zápasu jarní části sezony, který domácí nečekaně prohráli 0:2, proniknul do zóny určené pro kouče. Než ho odvedla ochranka, stačil s Jílkem prohodit pár slov. Podle bývalého sparťanského trenéra fanoušek pouze vyjádřil nespokojenost s předváděnou hrou a výsledkem a nijak ho sprostě neurážel.

Vedle toho byla Sparta potrestána také za nesportovní chování dalších fanoušků, kteří používali pyrotechniku a vhazovali předměty na hrací plochu.

Disciplinárka podle regulí musela zamítnout protest Jablonce proti vyloučení Jana Kroba v závěru pondělní dohrávky 22. ligového kola v Ostravě, přestože podle komise rozhodčích obránce severočeského týmu neměl dostat druhou žlutou kartu.

„Komise rozhodčích FAČR shledala, že sice byla hráči Janu Krobovi druhá žlutá karta udělena neprávem, ale k přestupku došlo. Na základě toho nebylo možné v souladu s procesním řádem protestu vyhovět,“ vysvětlil tiskový mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Kvůli nesportovnímu chování fanoušků a použití pyrotechniky ve vršovickém derby ve 21. kole zaplatí hostující Slavia 40 tisíc korun a domácí Bohemians 1905 o deset tisíc méně.

Za vyloučení po druhé žluté kartě si jednou nezahrají zmíněný Krob a Lukáš Mareček z Teplic. Trest na jedno soutěžní utkání dostali i olomoucký Lukáš Greššák a Petr Hronek z Bohemians, kteří v minulém kole dostali čtvrtou žlutou kartu v sezoně. Po osmém žlutém napomínání v ročníku čeká automatická dvouzápasová pauza teplického Jakuba Mareše.

Disciplinární komise zahájila řízení s jabloneckým trenérem Petrem Radou za nesportovní chování při zápase v Ostravě, kde měl jednašedesátiletý kouč například konflikt s kameramanem.

Baník - Jablonec: Krob fauloval Filla a po druhé žluté kartě byl vyloučen
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Baník - Jablonec: Trenér Rada končil zápas v emocích a hrozil kameramanovi
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud