Jan Malý
Premium
4. března 2020 • 18:00

Jarolím odmítl Příbram: Řeším cizinu. Jak snáší dobu bez angažmá?

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před více než dvaadvaceti lety začínal v Příbrami svou trenérskou kariéru, je za to vděčný. Karel Jarolím se teď mohl k Litavce vrátit, ale nabídku šéfa Jaroslava Starky odmítl. Náročný kouč momentálně poslední celek FORTUNA:LIGY cepovat nebude. Důvod? Rýsuje se mu možnost, že by mohl odejít trénovat do arabského světa, kde už v minulosti působil. „Vůči Příbrami by bylo nefér, kdybych měl za čtrnáct dní přijít a říct, že mám nabídku ze zahraničí a že chci jít pryč. To jsem nechtěl,“ vysvětluje Jarolím pro iSport Premium.



Práce na hřišti mu chybí, do trénování má chuť. Už je to rok a půl, co kouč Karel Jarolím skončil na lavičce národního týmu. Vábení Příbrami zkušený stratég nevyslyšel, vyhlíží štaci v cizině. „Nebylo jednoduché Příbram odmítnout,“ přiznává Jarolím s odkazem na své trenérské začátky v tomto klubu. Každopádně věří, že Středočeši mají potenciál, aby se v lize zachránili. 

Proč jste se s Příbramí nakonec nedohodl?
„Zaprvé bych chtěl říct, že jsem o tom opravdu uvažoval. V Příbrami jsem kdysi začínal, tenkrát jsem dostal šanci, aniž bych měl jakoukoliv trenérskou zkušenost. Vím, co to pro další vývoj v mé trenérské kariéře znamenalo. Jednání ztroskotala na tom, že se mi během nich ozvali ze zahraničí, že by

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud