9. května 2020 • 11:29

Virtuální derby je tady! Do akce jdou legendy, současní hráči i celebrity

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty a Slavie se sice na restart sezony přímo na trávníku zatím jen chystají. Přesto už v neděli čeká dva nejslavnější české kluby velké derby. Zatím jen virtuální ve fotbalové hře FIFA20, ale i tak to bude stát za to. Od jedenácti hodin se na obrazovkách České televize utká osm sparťanů proti osmi slávistům. Zápasu se zúčastní známá jména ze světa fotbalu, esportu i fanoušků.



Pořád je to derby

Oba kluby nechaly fanoušky prvních pár dní po oznámení společného projektu v napětí, jak bude vlastně zápas vypadat. Teď už je jasné, že v neděli se odehraje derby ve fotbalové hře FIFA20. A místo kopaček na nohou budou mít hráči v rukou gamepad PS4. iSport.cz ostatně v této hře rozjel už před rokem turnaje nejlepších českých hráčů. A někteří z nich se představí i v tomto derby. Na straně Sparty Emerickson a The Johny, Slavia jde do boje s Riijkem a Kobbym.

Návrat starých známých

Jednou z kategorií, ve které se bude hrát, je kolonka bývalí hráči. A Spartě i Slavii se ji povedlo zaplnit atraktivními jmény. Slavia povolala do zbraně majitele dvou titulů Tomáše Jablonského a současného českého reprezentanta Alexe Krále, na straně Sparty se po dlouhých letech do rudého dresu obléknou Juraj Kucka a jeho velký kamarád Jiří Kladrubský. Kromě toho, že odehrají své zápasy, budou mluviti o reálném fotbale. Jak vnímá Alex Král svoje angažmá v Rusku a přemýšlí Juraj Kucka o návratu do Sparty? To všechno jsou otázky, které v neděli padnou.

Zábavu obstarají celebrity

Oba dva zápasy slavných fanoušků slibují podívanou, která bude stát za to. Herec Dejvického divadla David Novotný za Spartu se utká proti Vojtěchu Kotkovi v dresu Slavie. Oba dva herci nedávno zazářili v oceňované komedii Vlastníci a bude zajímavé sledovat, jak to mezi nimi bude jiskřit v derby. Druhý zápas proti sobě svede Jakuba Štáfka, představitele fotbalového bohéma Laviho, a Bena Cristovao, jednu z nejpopulárnějších postav českého Instagramu.

Poprvé eSport v televizi

Zatímco sportovní portál iSport už před rokem rozjel sérii turnajů ve FIFA20 a v současnosti organizuje i dlouhodobé ligy ve hrách Counter-Strike či Dota2, pro veřejnoprávní televizi bude přímý přenos z esportového utkání premiéra. ČT Sport virtuálnímu derby nabídne velkorysý čtyřhodinový vysílací prostor a čeká, jaký bude o rostoucí sportovní disciplínu zájem.

Pomůžete dobré věci

Zábava je v současné době důležitá, ale ještě zásadnějším důvodem, proč se oba rivalové spojili při organizaci virtuálního derby, je snaha pomoci potřebným. V případě projektu, který od začátku nese název „Derby pomáhá“, půjde o zdravotní sestřičky. Byť se zdá, že cíl překonat nejvyšší návštěvu českého fotbalu, který si oba kluby vytyčily, zůstane pravděpodobně nepřekonaný, pořád je tu šance vybrat nemalé peníze pro konto „Pomáháme sestřičkám“. Tam se shromažďují prostředky pro zdravotnice a zdravotníky, kteří v první linii bojovali s nemocí COVID-19. Symbolické vstupenky si můžete kupovat v síti Ticketportal a půjde to i v průběhu nedělního přenosu. Oba kluby navíc soupeří v tom, kdo bude mít v symbolickém hledišti převahu a prodá víc vstupenek. Zatím mírně vede Sparta.

Rozpis zápasů virtuálního derby

1.     Adam  Karabec vs Petar Musa
2.     Jan „Emerickson“ Krupička vs Martin „kobbycz“ Strnad
3.     Jiří Kladrubský vs Tomáš Jablonský
4.     Jakub Štáfek vs Ben Cristovao
5.     Juraj Kucka vs Alex Král
6.     David Novotný vs Vojtěch Kotek
7.     Jan „The Johny“ Hradil vs Štěpán „RIIJK“ Sobocki
8.     Adam Hložek vs Lukáš Provod

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud