Jonáš Bartoš
Premium
25. května 2020 • 05:00

Poslední mohykán Limberský: Ještě rok v Plzni! Pyšný Krmenčík smeká

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na papíře ještě nic podepsáno není, indicie ze zákulisí ale znějí jasně. Pokud vydrží zdravý, David Limberský si plzeňskou kariéru prodlouží ještě o jednu sezonu. Jako poslední člen zlaté generace Viktorie, která na jaře 2011 zvedla nad hlavu mistrovský pohár, se v úctyhodných 36 letech úspěšně drží mezi nastupující partou vlčáků a sahá po novém kontraktu. V čem tkví recept kontroverzní postavy tuzemských trávníků?



David Limberský funguje v elitní české lize už sedmnáct let, premiérový poločas odehrál 2. srpna 2003 v plzeňském dresu proti Viktorii Žižkov. Od té doby nasbíral 379 startů, s počtem 10 775 přihrávek kraluje historickým ligovým tabulkám. Tělo ale postupně stárne, konkurence nespí. Nikdo neřekne ani popel, pokud by sbalil fidlátka na profesionální úrovni a šel kopat pro radost a na žízeň do třetiligových Domažlic.

Jenže miláček západočeského publika kopačky vyzouvat nehodlá. S příchodem nového trenéra Adriana Guľy dostal novou šťávu, šlápl do pedálů a kráčí si pro bonusový rok kariéry.

„K Limbovi mám neuvěřitelný respekt. K jeho věku a ke všemu dalšímu. Pořád hraje s obrovskou zkušeností, nadhledem, vynikají jeho silné stránky. Od doby, co jsem přišel do Plzně (léto 2017), si dělá srandu z toho, že bude končit. Ale vůbec na něm nevidím, že by končit měl. Všechno zvládá, na tréninku vypadá velice dobře. Je to hráč, který týmu obrovsky pomůže,“ smeká záložník Viktorie Aleš Čermák před středečním restartem na Spartě.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize >>>

Limberský rozhodně není svatoušek, za kariéru vyvedl řadu průšvihů, zaplatil mastné pokuty. U fanoušků soupeřů vyvolává nenávist, právě na Letné mu už léta chystali více než devadesátiminutové peklo, jen tentokrát bude kvůli zavřeným tribunám klid. Jenže na hřišti pořád zvládá hrát tak, že stále patří k nejlepším levým obráncům v Česku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud