16. června 2020 • 20:10

INSIDER: Bohemka na Evropu má. Opce na Hancka je šílená, kolik stojí?

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S nadstavbou? Bez ní? Ještě nedávno to byla otázka, která rezonovala tuzemským fotbalem, s úplným dohráním FORTUNA:LIGY to vypadalo všelijak. O víkendu se však znovu rozjede a bez nějakých větších diskusí. Podle bývalého reprezentanta Martina Jiránka je to dobře. „Byla by škoda, kdyby teď liga skončila, je v ní o co hrát,“ říká ve svém pořadu Ligový insider. Kvituje při tom, jaká hra je navzdory koronavirové pauze k vidění. „Měl jsem z toho velký strach, ale jsem mile překvapený,“ tvrdí, i když nachází i jeden méně pozitivní důvod. Vedle ohlédnutí za třiceti ligovými koly se pak speciálně věnuje zásahu do stoperské dvojice Slavie či sparťanovi Dávidu Hanckovi.



Když má Jiránek říci, které týmy ho v dobrém slova smyslu v této sezoně zaskočily, jmenuje dva: České Budějovice a Bohemians. Tým z Ďolíčku, za který sám v lize hrával, je navíc podle něho tak rozjetý, že by klidně mohl uspět v bojích o místo v Evropské lize. „Mají fantastickou fazonu, je vidět práce trenéra Klusáčka. Klidně to mohou zvládnout,“ chválí zelenobílé. Naopak zklamáním jsou pro něho Olomouc, Mladá Boleslav – a hlavně Teplice.

Krom jiných také Jiránka zaráží, že pořadí kanonýrů vede s dvanácti zásahy sparťanský středopolař Guélor Kanga, což nevypovídá pranic dobrého o tuzemských útočnících. „Je to pro ně hodně špatná vizitka,“ soudí. Na druhé straně stoper se starty v italské, anglické a ruské lize oceňuje právě slušnou střeleckou potenci záložníků.

Slavia, která vede soutěž o šest bodů před Plzní, pikantně odstartuje nadstavbu ve Vítkovicích, kde ji přivítá Baník. Poslední vzájemný zápas byl pořádně vypjatý a skončil remízou 2:2. Pražené měli velké potíže překonat úpornou ostravskou obranu. Podle Jiránka se Slavia poučí a rozebírá, jak se projeví absence zraněného stopera Ondřeje Kúdely, a proč se jí naopak bude hodit Ladislav Takács.

Podrobněji se vyjadřuje i k dalšímu stoperovi, tentokráte z pražské Sparty. Dávid Hancko si vede uprostřed obrany velmi dobře a Jiránek by byl pro jeho setrvání v týmu. Proti tomu ovšem mluví obří opce cca 160 milionů korun, kterou si do smlouvy o hostování vynutila italská Fiorentina. „To je šílenost,“ netají Jiránek a prozrazuje, kolik by za Hancka dal on.  

Podívejte se NA VIDEU i na to, jak Martin Jiránek vidí boj o záchranu a jak se mu zamlouvá práce trenéra Pavla Horvátha v Příbrami.

LIGA NARUBY objevila holuba, který chodí na fotbal ve Vršovicích
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Gól Sparty? Hodila by se čára. V Edenu se řešila ruka bez penalty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud