Jonáš Bartoš
22. června 2020 • 04:55

Slavia vs. Plzeň. Co hraje pro titul už ve středu a čím může uspět Viktoria?

Vstoupit do diskuse
2
  • Útočník Plzně Tomáš Chorý v tvrdém souboji s obráncem Slavie Davidem Zimou, který zůstal ležet na trávníkuÚtočník Plzně Tomáš Chorý v tvrdém souboji s obráncem Slavie Davidem Zimou, který zůstal ležet na trávníkuFOTO: FCVP/ Ladislav Nussbauer

    Středeční řežba už může rozhodnout o tom, jestli Slavia obhájí titul ve FORTUNA:LIZE. Ve šlágru s druhou Plzní jí stačí urvat tři body a může se koupat v šampaňském. Jenže Viktoria chce bojovat do posledního dechu, pod trenérem Adrianem Guľou ztratila na jaře pouze pohárové semifinále na Spartě. Jaké jsou největší aktuální zbraně nejlepších českých klubů a jaké slabiny může soupeř využít?

  • Nadupaný Stanciu

    „Může být ještě lepší,“ neustále zdůrazňuje trenér Jindřich Trpišovský. Nicolae Stanciu ale pod vedením náročných trenérů v Edenu přidává na obrátkách. Po koronavirové stopce odehrál sedm zápasů, pouze dvakrát nebodoval, pyšní se bilancí 2+5. Stává se klíčovým lídrem a strůjcem většiny ofenzivních slávistických akcí. Brilantně zahrává standardky, tvrdě střílí, vymýšlí překvapivé přihrávky a navíc zvládá i taktické prvky, které po něm vyžaduje herní koncept vršovického týmu. Jednoznačně největší zbraň Slavie.

    Stanciu: Byli jsme koncentrovaní. Užívám si, že míříme za svým cílem
    Video se připravuje ...

  • Fyzická připravenost

    Omletá pravda, že na Slavii se trénuje opravdu extrémně. V náročném programu ligového finiše se naběhané kilometry a bolavě nabíraná kondice sakra hodí. Slávisté těží z nezdolných krajů Vladimíra Coufala a kapitána Jana Bořila, také díky jejich práci mužstvo prakticky nedostává góly. „Sešívaní“ produkují náročný fotbal ve sprintu, nekompromisně napadají a jsou v tlaku na balon, což nevoní ani plzeňským fotbalistům. Právě z velké aktivity těžili v nedávném vzájemném duelu v Edenu, kde byli lepším týmem, ačkoliv konečný výsledek zněl 0:0.

    SESTŘIH: Slavia - Plzeň 0:0. Šlágr bez gólů, Hruška chytil velké šance
    Video se připravuje ...

  • Buldok Tecl i střídající zabiják

    Na hrotu to má Slavia momentálně velmi slušně vyřešené. Zápasy rozjíždí Stanislav Tecl. Zkušený pracant odvede v poli ohromné množství práce, v posledním duelu s Plzní vyhrál většinu soubojů s Lukášem Hejdou a znamenal permanentní nebezpečí. Chybí mu „jen“ lepší proměňování šancí, na které trpí celou kariéru. Když ale Tecl nemůže, zaskočí mladý Petar Musa. Ten sice v herním chování stále má rezervy, nicméně ve vápně potvrzuje pověst nekompromisního zabijáka. Jako naposledy v Ostravě, kde vstřelil velmi důležitý a uklidňující gól na 3:1.

    Bohemka mohla mít Musu. Řekli jsme ne, byla to chyba, řekl Hašek
    Video se připravuje ...

  • Díra po klíčových lídrech

    Ač se Slavia neustále lepší a přibližuje svému maximu z podzimu, kdy v Lize mistrů držela krok s Barcelonou, Dortmundem či Interem Milán, po odchodech zkušených opor stále krvácí. Milan Škoda, Josef Hušbauer, Tomáš Souček, k tomu přičtěte momentálně zraněné stoperské duo David Hovorka, Ondřej Kúdela. To je pět borců, na kterých v Edenu fungovala kabina i způsob hry na trávníku. Stopeři Michal Frydrych a David Zima naposledy na Baníku těžkou roli zvládli, nicméně proti Plzni právě tam může existovat slabina, na kterou se západočeský soupeř zaměří...

    SESTŘIH: Baník - Slavia 1:3. Sešívaní krok od titulu! Dominantní výkon řídil Stanciu
    Video se připravuje ...

  • Hladový Chorý

    Vysoký olomoucký rodák neustále bojuje o místo na slunci, v Plzni se pere s obří konkurencí. Nedělní zápas s Jabloncem plzeňskému tanku vyšel. Ve statistikách má tentokrát rozhodující gól, nikoliv žlutou kartu za zbytečný útočný faul. Do 54. minuty, než přepustil pozici Jeanu-Davidu Beauguelovi, jezdil na plné pecky, napadal, neustále sprintoval a snažil se rozkmitat své dlouhé nohy. Na Chorém je vidět obrovská chuť a zápal dokázat, že si roli plzeňské ofenzivní jedničky zaslouží. Pokud nastoupí s podobným apetitem na Slavii, může právě on rozhodnout.

    Guľa po Jablonci: Potřebovali jsme zápas vyhrát. Na Slavii myslím až teď
    Video se připravuje ...

  • Tančící Kayamba

    Když začne na trávníku vyšívat s balonem, krásně se na něj kouká. Souboje jeden na jednoho jsou Kayambovým nejpřirozenějším fotbalovým umem, v individuálním překonávání obránců se vyžívá. Proti Jablonci vymyslel spousty nebezpečných situací, neustále centroval do vápna. Snaží se přidávat i zodpovědnou hru dozadu a stává se pevnou součástí plzeňské jedenáctky. V neděli patřil k nejlepším hráčům domácího výběru.

    Plzeň - Jablonec: Kayamba se famózně zbavil Holíka, Kovaříkova rána zblokována
    Video se připravuje ...

  • Ostřílení lídři vzadu

    Stopeři Lukáš Hejda s Jakubem Brabcem si na sebe velmi rychle zvykli. Ve spojení s gólmanem Alešem Hruškou tvoří fungující trojúhelník, který precizně řídí plzeňskou defenzivu. Přidáme-li k nim na krajích Radima Řezníka a Davida Limberského, který proti Jablonci šetřil síly na lavičce, jde o velmi silnou a zkušenou čtveřici, kterou ani náročný zápas o všechno v Edenu nemusí rozhodit.

    Plzeň - Jablonec: Obří závar před bránou hostů! Hejdu ale skvěle vychytal Hrubý
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Křehký střed

    Leccos naznačily nedávné duely v Edenu a na Letné, kde Plzeň ztrácela. Pokud je napadáním nucená nakopávat dlouhé míče, přestane fungovat trojice Kalvach, Bucha, Čermák a plzeňská hra trpí. Mladému Buchovi, jemuž náramně vyšel vstup do jara, lehce odchází forma. Proti Jablonci ztratil hodně míčů a pustil soupeře do několika nebezpečných situací, v prvním poločase si koledoval o vystřídání. Plzeň musí být uprostřed přesnější a důraznější, pokud chce v náročném prostředí na Slavii uspět. Nicméně opřít se může o Aleše Čermáka, který proti Jablonci zazářil s bilancí 1+1.

    Muž zápasu Čermák: Mohli jsme utkání dohrát líp. Gól vždy pomůže
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud