25. června 2020 • 13:35

16 karet v Jablonci. Kluci, jděte pryč, nabádal Hoftych. Také Radu dostali

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hoši klid, nediskutuj! Trenér Liberce Pavel Hoftych se musel při remíze 1:1 v Jablonci ohánět, držet emotivní tým od většího počtu karet, než bylo nutné. Sudí Ondřej Pechanec ve vypjatém Podještědském derby celkově rozdal šestnáct karet. Domácí navíc nervozity Slovanu využili a gólové manko z první půle v závěru dotáhli. Role obou týmů v tabulce se tak nemění.



Nejtrestanější proti nejméně trestanému týmu základní části. Liberci v Jablonci nešlo jen o dobrý výsledek, ale i o udržení nejnebezpečnější možné sestavy pro sobotní zápas s Baníkem.

Moc variant na střídání lavička v čele s Pavlem Hoftychem aktuálně nemá, jindy pořádně emotivní trenér v první půli kočíroval u hráčů nervozitu. „Maťo, kašleme na to. Nech to bejt. Kluci, jděte pryč,“ odháněl z lavičky tým od rozhodčího skoro každou druhou minutu.

Osobní úkol nakonec nesplnil, ve druhém poločase viděli žluté karty Tomáš Malinský a Alexandru Baluta, kteří v nadcházejícím, pro Slovan klíčovém duelu budou stát. „S realizačním týmem si občas zahrajeme karty, prší, a pan Pechanec se k nám asi přidá. Může být čtvrtý do party, protože to, jak roztočil karetní show, se jen tak nevidí,“ kroutil hlavou Hoftych, který bude příští zápas sledovat z tribuny stejně jako kouč gólmanů Marek Čech. „Snažili jsme se hráče nabádat, aby byli koncentrovaní. To, že dostanu kartu já, a nevím za co, k tomu patří. Bohužel už první žluté pro hráče byly přísné...“

Arbitr Ondřej Pechanec nakonec v emotivním mariáši ukázal kartonek hned 12 hráčům, napomenutí viděli navíc oba hlavní trenéři a Hoftychův asistent Pavel Medynský. Rovnou červenou kartu vyfasoval v nastavení už zmiňovaný Čech. Dlouhý výčet přitom vykresluje atmosféru derby sám o sobě: vypjatý duel s řadou tvrdých soubojů i hádek.

Kdo dostal kartu v utkání Jablonec - Liberec

Jablonec - žluté karty: Sýkora, Černák, Rada (trenér), Matoušek, Kratochvíl, Jeřábek

Liberec - žluté karty: Kuchta, Karafiát, Koscelník, Mikula, Malinský, Baluta, Mara, Hoftych (trenér), Medynský (asistent trenéra). Červená karta: Čech (trenér brankářů Liberce)

„Myšlenkově jsme s asistenty propojení, moje karta nevadí. Ale že ji všichni naši hráči v ohrožení před zápasem dostali za nic… To mi vadí dost,“ pokračoval hostující trenér. Slovan nebyl od druhého vítězství na Střelnici za necelý měsíc po gólu Jana Kuchty z 22. minuty daleko, po aktivním výkonu z první půle ale ve druhém dějství přestal stíhat.

Domácí nasměrovali úsilí do ofenzivy a výsledkem byl sílící tlak. Martin Doležal, který stále čeká na úvodní ligovou branku v roce 2020, trefil tyč a břevno, střelu Miloše Kratochvíla zase vychytal liberecký gólman Filip Nguyen. Slovo si nakonec vzal jeden z nejméně pravděpodobných střelců, jablonecký kapitán Tomáš Hübschman a v 85. minutě srovnal hlavou na konečných 1:1.

Výsledek nezměnilo ani dlouhé osmiminutové nastavení. „Zbytečně nervózní utkání. Už první souboje byly vyhrocené. Je to věc rozhodčího, ale nevím, z jakého důvodu se dvacet minut v součtu nehraje. Někdo se válí, jde za čáru a za dvacet vteřin běží zpátky. Nezlobte se, ale hráči v dnešní době nic nevydrží. Nejsem zastánce zdržování,“ vracel se Rada k průběhu.

Právě o jedné takové situaci si pak popovídal v 85. minutě osobně s Malinským, který se zastavil u lavičky. „Bavili jsme se o tom, že jsme dali míč do autu. Ve světě se to normálně děje. Nebylo to nic vyhroceného, Malinský můj názor vzal. A chci něco vzkázat. Včera první žlutá karta v sezoně! Konečně mě dostali, honili mě ale dlouho.“

OČIMA TOMÁŠE MALINSKÉHO

„Jsou tam situace, to je pořád dokola… Mrzí mě jen, že rozhodčí zvolí takový metr. Fotbal je o emocích. Vyjádřím se ke své žluté kartě. Na Spartě jsem dostal nesmyslnou žlutou, to nebyl faul na žlutou. A teď proti Jablonci? Byla směšná, je mi z toho zle. Fotbal je o emocích, jestli mě míč trefí do břicha místo ruky a já řeknu, že to bylo do břicha a dostanu žlutou… Nechápu to.“
„Rozhodčí si tam dělají, co chtějí, podívejte se na zákrok na Balutu (těsně před střídáním rumunského záložníka). Má naražený kotník, krev mu z něj teče a rozhodčí to pustí. Štve mě to. Kontrolují (VAR) každý gól, snad jsou na hřišti čtyři, aby uměli situace posoudit. Pak se nastavuje osm minut, v Příbrami se nastavovali tři. Nechápu ten metr. Věděli jsme, že se karty budou spolu se zraněními v náročném programu kumulovat, alespoň budou mít šanci mladí hráči. Neznám poměr, kolik žlutých měli domácí a kolik my. Myslím, že je jednoznačný. Metr žlutých karet je zvláštní, nemyslím, že bychom komunikovali s rozhodčím tak, abychom je měli dostat.“

SESTŘIH: Jablonec - Liberec 1:1. Vypjaté derby bez vítěze, v závěru srovnal Hübschman
Video se připravuje ...

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud