25. června 2020 • 17:34

Bod zlomu na Slavii? Přísné vyžlucení Chorého a strach z vyloučení

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Součástí plzeňského plánu trenéra Adriana Guľy na středeční šlágr bylo i vypuštění Tomáše Chorého od prvních minut. Vysokého dlouhána se ale slávisté zbavili rychle. Už v 18. minutě dostal přísnou žlutou kartu, od té chvíle se musel hlídat a plzeňský kouč jej ze strachu z vyloučení nakonec nechal o poločase v kabině. „Je to škoda, jelikož jsme měli připravenou trochu jinou strategii střídání,“ pověděl po prohře 0:1 Guľa, zatímco domácí rozjížděli titulové oslavy.



O Tomáši Chorém se vedou diskuze mezi odbornou fotbalovou veřejností i mezi fanoušky v hospodách. Na jednu stranu svými fyzickými parametry dokáže vystrašit jakéhokoliv stopera, disponuje slušnou rychlostí a střílí góly. Jenže téměř dva metry výšky a agresivní styl ho předurčují k tomu, že sbírá karty jak na běžícím pásu. Pro soupeře se stává nenáviděným lumpem, na kterého fanoušci v Edenu neustále pískali.

Trenér Guľa to s ním na Slavii risknul. Věřil v jeho momentální formu, v minulém kole proti Jablonci popravil soupeře vítěznou trefou. Navíc v něm hoří odhodlání ukázat, že pro Plzeň dokáže být platný i v těžkých zápasech.

Jeho part v Edenu ale skončil ještě dřív, než pořádně začal. Už v 18. minutě při výskoku strčil do Petra Ševčíka a dostal přísnou žlutou, celkově devátou v sezoně. Bylo jasné, že od té chvíle se musí sakra hlídat. Sudí Miroslav Zelinka mu pískl ještě několik soubojů a důrazně naznačil, že nebude váhat ani s druhým napomenutím a vyloučením.

Guľa uznal: Slavia byla dnes o půlkrok dál. Je to motivace otočil kormidlo na naši stranu
Video se připravuje ...

Chorý si dával velký pozor a ubral z plynu, z plzeňské hry se prakticky vytratil. Ve chvíli, kdy nemohl naplno vletět do soubojů se stopery, uplatňovat své centimetry a styl hry, s ním slávisté neměli žádné větší potíže.

Trenér Guľa o poločase raději svého hroťáka stáhl a vypustil na hřiště Jeana-Davida Beauguela. „Myslím, že nám jeho nasazení docela vyšlo. Bohužel Tomáš dostal brzo kartu, navíc jsme dostali pokyn, že klidně může být vyloučený. Svoji roli ale zvládl, byl aktivní, vyblokoval Slavii některé silné stránky, nicméně karetní tlak byl veliký. Proto tam musel Beauguel, což je škoda, jelikož jsme měli připravenou trochu jinou strategii střídání,“ vysvětlil plzeňský kouč.

Jinou strategií nejspíš myslel, že v případě nutnosti na Slavii nechá vepředu operovat obě vysoké věže, tedy Chorého i Beauguela. Takhle mohl za nepříznivého stavu využít jen jednoho, což ofenzivní tlak při nutnosti vstřelení minimálně jednu branku Plzeň oslabilo.

„Mělo by jít ze strany Plzně o absolutní riziko, součástí toho je ho tam nechat, případně ho posílit Beauguelem, který trošku ztratil formu. Tím hru ještě zjednodušit a jít totálně do strategie vabank. Já bych ho nevyndal,“ říkal o poločase za stavu 0:0 ve studiu O2 Sport bývalý plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Viktoria v závěru vyslala dopředu stopery Hejdu s Hubníkem, všechno vsadila na dlouhé balony a souboje. Nicméně neuspěla a po těsné výhře 1:0 slavili domácí obhajobu ligového titulu.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: Slavia - Plzeň 1:0. Sešívaní zvládli poslední krok a slaví titul! Rozhodl Ševčík
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Chorý strčil Ševčíka, dostal přísnou žlutou kartu
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

Guľa uznal: Slavia byla dnes o půlkrok dál. Je to motivace otočil kormidlo na naši stranu
Video se připravuje ...

PRVNÍ DOJMY: Zasloužená výhra, zasloužený titul. Slavia nepustila Plzeň do tutovky
Video se připravuje ...

Bořil a Ševčík si užívají výhru: Seš nejlepší, brácho! Kapitán vytáhl nejdelší sirku
Video se připravuje ...

Hrdý Trpišovský při rozhovoru s hráči. Já už nehraju, 14 dní volna, bavil Bořil
Video se připravuje ...

Slavia - Plzeň: Konec! V Edenu propuká euforie, sešívaní slaví dvacátý titul!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud