29. června 2020 • 16:00

Průlom na ligových tribunách. Poprvé od restartu mohou dorazit i hosté

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na restartovanou FORTUNA:LIGU nejdřív nesměli vůbec žádní fanoušci a doteď je jejich počet výrazně omezen. Sektory hostů zůstaly kvůli oficiálnímu zákazu úplně prázdné a tvrdé nařízení se podařilo prolomit jen baníkovcům, kteří se v malém počtu dostali na Letnou a k Nise. Zástupci Mladé Boleslavi a Bohemians se ale dohodli, že si pro dva následující zápas aspoň 50 vstupenek vymění. Finále skupiny o Evropu tak může mít zase o trochu lepší atmosféru.



Stadiony v Mladé Boleslavi a ve Vršovicích jsou vzdálené ani ne hodinu jízdy, finále skupiny o Evropu je na programu v sobotu a příští pondělí, takže je mezi oběma fanouškovskými tábory velká poptávka vidět i zápas na venkovním stadionu. Finalisté aspoň malému počtu zájemců vyjdou vstříc.

„Do sektoru pro fanoušky hostujícího klubu bude umožněn vstup padesáti příznivcům Bohemians,“ oznámili na svých facebookových stránkách Středočeši a informaci pro iSport.cz potvrdil i mluvčí zelenobílých Petr Koukal. „Klokani“ recipročně pustí 50 hostujících fanoušků do Ďolíčku.

Jde o první oficiální návštěvy hostů od restartu soutěže. Pokud už se fanoušci na venkovní zápas vydali, zůstali za branami a sledovali zápas skrz mříže nebo z vysokozdvižných plošin. Praxi se povedlo částečně prolomit fanouškům Baníku, kterým na Letné a v Liberci pořídili vstupenky jejich protějšky ze Sparty a Slovanu na základě vzájemného respektu mezi ultras subkulturou. Na Letné ale vedení klubu o přítomnosti hostí vědělo dopředu a podle toho se zařídilo.

Fanoušci Bohemians na tribuně při výhře nad Jabloncem
Fanoušci Bohemians na tribuně při výhře nad Jabloncem

„Jelikož jsou sektory hostů z nařízení ligových mocipánů zavřené, vstup na tribuny nám umožnili fanoušci Sparty, kteří nám sehnali zmíněný příděl vstupenek. Za což rudým patří velký dík!“ vysvětlovali baníkovci svůj postup na vlastních webových stránkách.

Boleslav a Bohemians ale operují s tím, že v manuálu LFA pro pořádání zápasů v aktuální situaci není přítomnost hostí zakázána, ale je pouze doporučeno, aby byl sektor pro hosty uzavřen. Finalisté skupiny o Evropu se rozhodli doporučením neřídit.

FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud