6. července 2020 • 04:50

Skupina o titul: Hložkova paráda, válka střelců i gól v první ligové minutě

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Co přineslo čtvrté kolo skupiny o titul FORTUNA:LIGY?Co přineslo čtvrté kolo skupiny o titul FORTUNA:LIGY?FOTO: Koláž iSport.cz

    Konec nejvyšší fotbalové soutěže FORTUNA:LIGY se blíží. V neděli bylo na programu předposlední čtvrté kolo skupiny o titul. Sparta i díky parádní trefě Adama Hložka zdolala Jablonec (3:0), slávista Júsuf zažil povedený duel v Liberci (3:1) a Milan Baroš se proti Plzni loučil s Baníkem (0:0).

  • Hložkova paráda

    Od úvodního výkopu dostal šanci na hrotu. Už ve 3. minutě se to Spartě vyplatilo. Adam Hložek zakončil efektní, ale i efektivní patičkou povedenou souhru. Začala parádním pasem za obránce od Adama Karabce, následnou přihrávku Matěje Hanouska nasměroval Hložek do sítě. „Ta akce byla moc pěkná. Škoda, že tam byly i některé další, které gólem neskončily. Za tuhle jsem ale moc rád,“ uvedl po zápase kouč Letenských Václav Kotal. Pro Hložka šlo o sedmou trefu v ligovém ročníku. Navázal tak na dosud poslední domácí zápas s Baníkem (3:2), ve kterém skóroval dvakrát.

    Sparta - Jablonec: Nádherný gól! Karabcova skvělá přihrávka a Hložkův gól patičkou, 1:0!
    Video se připravuje ...

  • Drama bitvy o střeleckou korunu

    Mladoboleslavský Lukáš Budínský se dvěma sobotními trefami vrátil do boje o korunu krále střelců. Petar Musa ze Slavie i Libor Kozák ze Sparty ale odpověděli. Dokonce to chvíli vypadalo, jako by byl chorvatský střelec na jednoho ze svých rivalů napojený. Kozák zvýšil krátce po přestávce vedení Sparty proti Jablonci a o pár sekund později se v paralelně hraném duelu U Nisy s Libercem radoval i Musa. Sparťanský útočník rozvlnil jabloneckou síť ještě jednou, čímž dorovnal čtrnáctigólový účet mladého slávisty.

    Musa už se navíc na čele neosamostatní. Viděl totiž druhou žlutou kartu v nadstavbové části a ve středu bude Slavii v derby se Spartou chybět, Kozák naopak šanci udeřit má. Třetí vzadu číhá 13gólový Budínský, jenž má před sebou s velkou pravděpodobností ještě dva duely. Mladá Boleslav totiž výborně rozjela dvojzápas s Bohemians (3:0), pak by ji čekal souboj s pátým týmem skupiny o titul (Jablonec, Liberec).

    Sparta - Jablonec: Hancko skvěle našel Kozáka, ten zvyšuje už na 3:0!
    Video se připravuje ...

  • Barošovo loučení

    Pro Ostravu to byl svátek. Ikona klubu i celého města Milan Baroš odehrál poslední zápas v domácím prostředí. V pátek totiž oznámil, že končí svou bohatou kariéru, během níž stihl například vyhrát EURO hráčů do 21 let (2002) či Ligu mistrů s Liverpoolem (2005). Legenda Baníku vyběhla do ne příliš záživného souboje s Plzní coby střídající hráč v 73. minutě.

    A Barošovův příběh mohl skončit velkolepě. V nastaveném čase totiž Martin Fillo načechral do pokutového území pas, který si našel právě zkušený mazák. Chyběly centimetry k tomu, aby míč hlavou lépe trefil a poslal jej do plzeňské branky. Minul a Baník po bezbrankové remíze ztratil šanci na boj o účast v Evropské lize. „Ke gólu chyběl jen mrak na sluníčku, svítilo mi to přesně do očí. Na chviličku jsem ztratil balon, jen jsem tam strčil hlavu,“ vysvětloval žolík. „Kdyby to Bary rozhodnul, mohl to být ten nejhezčí možný happy end,“ hodnotil trenér Baníku Luboš Kozel.

    Baník - Plzeň: Sbohem, legendo! Na Baníku se loučili s Milanem Barošem, který po sezoně končí kariéru
    Video se připravuje ...

  • Produktivní Júsuf

    Za rozhodnuté situace, kdy má Slavia již jistý titul, dostal Júsuf podruhé za sebou šanci v základní sestavě. Důvěru trenéra Jindřicha Trpišovského bahrajnský fotbalista splatil. V Liberci zažil dosud nejproduktivnější zápas v červenobílém dresu. Nejprve zaplula do sítě jeho dělovka z trestného kopu, kdy na konci první půle zvyšoval náskok Slavie na 2:0. Krátce po pauze pak šikovně hlavou prodloužil dlouhý nákop a jeho spoluhráč Petar Musa filigránsky přehodil vyběhnuvšího libereckého brankáře Filipa Nguyena.

    Liberec - Slavia: Júsuf z trestného kopu lacino nachytal Nguyena, 0:2
    Video se připravuje ...

  • Liberecký benjamínek

    O takovém vstupu do nejvyšší fotbalové soutěže sní snad každý. Vkročit na trávník a hned po pár sekundách se radovat ze vstřelené branky. Ideální scénář. Přesně to se podařilo libereckému Milanu Králíčkovi. Premiérové trefy ve FORTUNA:LIZE se dočkal 18letý mladík po 52 vteřinách. Navíc proti mistrovské Slavii. Korigoval v 80. minutě z pohledu Slovanu na 1:3. Víc už Severočeši nestihli a ze souboje s šampiony odešli i potřetí v sezoně poraženi. Králíček byl jediný, kdo z Libereckých dokázal v tomto ročníku proti „sešívaným“ skórovat. Předchozí souboje totiž Slovan prohrál 0:1 a 0:3.

    „Dát gól proti momentálně nejlepšímu týmu v lize je neskutečné. O tom jsem ani nesnil. Jsem hrozně šťastný, škoda jen, že jsme nebrali body,“ řekl Králíček. Střílení gólů má v krvi. Své o tom vědí například dorostenci týmu Neratovice-Býškovice, kterým v listopadu 2019 nasázel při výhře Liberce 28:0 hned osm branek.

    Liberec - Slavia: Kovář zastavil Šulce, na dorážku Králíčka stačit nemohl, 1:3
    Video se připravuje ...

  • Top góly: elegantní zakončení Hložka, Musův krásný lob
    Video se připravuje ...

    Baník - Plzeň 0:0. Baroš se loučil, Baník ztratil šanci na pohárovou Evropu
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Sparta - Jablonec 3:0. Letenští skončí třetí, Kozák se dotáhl na Musu
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Liberec - Slavia 1:3. Mistr slaví další výhru, trefil se i Júsuf
    Video se připravuje ...

    Milan Baroš děkuje ostravským fanouškům za podporu při utkání s Plzní
    Milan Baroš děkuje ostravským fanouškům za podporu při utkání s Plzní

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud