11. července 2020 • 14:44

Červená, bílá a orloj! Unikly nové dresy Slavie, reakce jsou bouřlivé

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
32
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ziskem 20. titulu v historii získala Slavia podle nepsaných pravidel právo umístit ke svému znaku druhou zlatou hvězdičku, jenže na dres toho do příští sezony přibude daleko víc. Na internet se zřejmě nedopatřením dostaly snímky nové kolekce, kde tradiční sešívaný střih doplňují motivy Prahy, mezi kterými se vyjímá podoba staroměstského orloje. Slávisté reagovali různě. Některým se dresy líbí, další ho divoce odmítají. A zdaleka to není jediná významná zpráva. Definitivní podobu představí Slavia ve čtvrtek 20. srpna na předsezonní tiskové konferenci.



O nové podobě slávistických dresů mluvil třeba šéf Slavie Jaroslav Tvrdík už dlouho, ale jejich uvedení si rozhodně plánoval jinak. Tradičně se trikoty pro další ročník představují na předsezónní tiskovce, kterou v Edenu plánují až na druhou polovinu srpna. Jenže teď se dresy na několik hodin objevily v e-shopu dodavatele a nová podoba se začala okamžitě šířit mezi fanoušky.

Polovina dresu červená, polovina bílá, to je na slávistických dresech nedotknutelná tradice, jenže při bližším pohledu doplňuje červenou část vzor pražských dominant, hlavně orloje na Staroměstském náměstí. Cíl je jasný: zařadit Slavii mezi dominanty českého hlavního města.

Dresy Slavie pro příští sezonu unikly na internet
Dresy Slavie pro příští sezonu unikly na internet

Ne všichni fanoušci ale změnu okamžitě přijali. Na sociálních sítích se střídají pochvaly, vtípky i komentáře, které zní hodně znechuceně. „Jako slyšel jsem, že to bude nejošklivější dres za posledních 10 let, ale tohle je síla,“ napsal na Twitteru slávista s přezdívkou Woltaire. „Jsme pražský klub, tak proč ne symboly z orloje. Zajímavý upgrade,“ kontrují na Facebooku jiní.

Na síti se objevil i venkovní dres, který bude také sešívaný, jen ne tak výrazně. Obě poloviny totiž budou černé, ale na levé straně je opět „pražský“ vzor, který je na pohled odlišuje. Na oficiální představení a možnost si dres (i se dvěma hvězdičkami) koupit si ale fanoušci musí minimálně několik týdnů počkat.

Počkají si i na příležitost koupit si permanentní vstupenku. Klub totiž nezačne s jejich prodejem do té doby, než bude dovoleno využít aspoň polovinu kapacity stadionu. „Ani po dlouhé diskuzi jsme nenašli skutečně spravedlivý model, který by umožnil vybrat z našich fans jen úzký okruh 4 tisíc návštěvníků,“ vysvětlil předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.  

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
32

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud