17. července 2020 • 14:45

Kotal obdivuje De Bruyneho. Jak kouč Sparty relaxuje a kdo jsou jeho vzory?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Birmančevič nádhernou skrytou střelou otevřel skóre! 1:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal Spartu z bryndy. Václav Kotal převzal klub po svém jmenovci Jílkovi a dovedl ho k zisku MOL Cupu a třetímu místu v lize. O fotbale má zkušený kouč jako nikdo jiný. Volný čas netráví odpočinkem od fotbalu, ale naopak sleduje zápasy z ostatních lig. Stíhá i obchodovat na burze. Jaké jsou ale jeho další koníčky a záliby či který hráč se mu nejvíce líbí?



Přicházel do psychicky nestabilního týmu, na kterém ležela těžká deka. Václav Kotal ale dokázal zdecimovaný kádr Sparty oživit a nastartovat k výsledkům, které vedly k splnění cílů, jež si slavný klub dal před jarní částí sezony. Vyhrál český pohár a dotáhl jinak ne příliš zdařilou sezonu k třetímu místu v lize.

Václav Kotal: Úspěšný a uznávaný trenér i obchodník na burze
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Trenér, jehož devízou je zabezpečená obrana, v rozhovoru pro TV iSport poodkryl své soukromí a prozradil o sobě řadu zajímavostí. Nejvíce relaxuje například při jízdě na kole. „Občas si zahraji i tenis. Máme partu důchodců, ale bývalých sportovců, takže jsem si s nimi byl zahrát a dva dny mě z toho bolelo koleno, že jsem pořádně nemohl chodit. Zdravotní stav už je takový, takže nejjednodušší je kolo,“ uvedl 67letý Kotal, mezi jehož trenérské vzory patří legendární Václav Ježek či ze současných Jürgen Klopp.

Sparťanského kouče dokáže dle jeho slov zaujmout každý konstruktivní fotbalista, který pracuje pro tým. Přesto je ale jeden hráč, kterého vyzdvihl nad ostatní. „De Bruyne z Manchesteru City. Je skvělý, moc se mi libí. Nevím, co bychom museli prodat, abych ho mohl mít v týmu,“ smál se Kotal, který dovolenou využije zejména k práci na domě.

Obsáhlý rozhovor s trenérem pražské Sparty Václavem Kotalem naleznete v pátečním Sport Magazínu! Elektronickou verzi spolu s deníkem Sport koupíte pohodlně na iKiosek.cz/sport »

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Velký rozhovor s Václavem Kotalem čtěte v pátečním Sport Magazínu
Video se připravuje ...

Kouč Sparty Václav Kotal si po triumfu v MOL Cupu užívá vítězné oslavy
Kouč Sparty Václav Kotal si po triumfu v MOL Cupu užívá vítězné oslavy

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud