23. července 2020 • 12:05

Liga se nedohraje! Nakažený hráč v Opavě, celý tým jde do karantény

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je s velkou pravděpodobností definitivní tečka za snahou dohrát fotbalovou ligu a její skupinu o záchranu. Opava má jednoho fotbalistu nakaženého novým koronavirem. Na tiskové konferenci to uvedla ředitelka krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová, podle které musí celý tým do dvoutýdenní karantény. Slezský celek měl dnes hrát s Olomoucí v ligové skupině o záchranu, která měla pokračovat po třítýdenní pauze vynucené nákazou v mužstvu Karviné.



Pozitivní nález v Opavě způsobí předčasné ukončení nejvyšší soutěže. Vzhledem k dvoutýdenní karanténě Slezanů se skupina o záchranu nestihne dohrát do 2. srpna, který je nejzazším možným termínem, s nímž kluby na posledním Ligovém grémiu operovaly.

Ligová fotbalová asociace už oficiálně odložila všech šest duelů, které ve skupině o záchranu zbývají odehrát. „Ligový výbor bude v nejbližších dnech nucen učinit rozhodnutí o ukončení soutěžního ročníku FORTUNA:LIGY bez určení konečného pořadí družstev,“ stojí v oficiálním vyjádření LFA.

Definitivní potvrzení nedohrání ligy tak už je podle všeho jen formalitou.

Ale zpět do Opavy. Co se v tomto momentálně 15. klubu tabulky stalo? Podle Svrčinové začal mít nejmenovaný hráč zdravotní problémy v úterý nebo ve středu, do té doby trénoval s týmem. „Všichni musí jít do karantény, všichni na testy. Objednáváme je na testy, pak budou 14 dní v karanténě, potom půjdou znovu na testy. Také nařizujeme dezinfekci celého stadionu včetně masáží, rehabilitací, šaten,“ uvedla Svrčinová.

„Slezský FC postupuje dle manuálu Ligové fotbalové asociace. Stále čekáme na oficiální potvrzení Krajské hygienické stanice v Ostravě, do té doby se nebudeme k ničemu vyjadřovat,“ napsala Opava na svém webu.

Nemoc se údajně měla objevit u hráče, který trvale žije v Karviné, nejvíce zasažené oblasti koronavirem. Odtud dojížděl na tréninky do Opavy, a to i tento týden.

Nikdo nesestoupí, Dukla se mezi elitu nedostane

Ve skupině o záchranu zbývaly odehrát dvě kola. To se ale nepodaří, takže z nejvyšší soutěže nikdo nesestoupí. Do příštího ročníku s 18 účastníky postoupí z druhé ligy Pardubice a Zbrojovka Brno. Naopak třetí Dukla Praha se mezi elitu při nedokončení soutěže nedostane. V minulém týdnu kluby také rozhodly o zrušení baráže.

Skupinu o záchranu už na začátku července zkomplikovalo několik pozitivních případů v týmu Karviné. Kontrolní test v minulém týdnu již měli všichni hráči negativní a mohli se vrátit do tréninku. SFC Opava Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
11. Olomouc 33 9 13 11 39:40 40
12. Teplice 33 9 11 13 37:51 38
13. Zlín 33 9 6 18 30:52 33
14. Karviná 33 5 12 16 25:46 27
15. Opava 33 5 10 18 17:50 25
16. Příbram 33 6 7 20 21:55 25

 

Vstoupit do diskuse
34

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud