22. července 2020 • 10:30

Nákaza mezi pražskými fotbalisty. Podrobnosti o večírku, kde to začalo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po párty v nočním klubu v Praze z 11. července evidují hygienici 68 nakažených koronavirem. Na webu Hygienické stanice hlavního města Prahy to uvedla její ředitelka Zdeňka Jágrová. Více než padesát lidí se nakazilo přímo v klubu Techtle Mechtle, další nakažení jsou jejich rodinní příslušníci a blízcí. Do povinné karantény hygienici dosud poslali rodiny nakažených a 121 lidí, kteří s nimi byli v kontaktu. Mezi nakaženými jsou i fotbalisté několika pražských klubů i florbalisté.



Podle hygieniků se nakazilo 15 ze 17 účastníků oslavy. „Dalším epidemiologickým šetřením se podařilo k dnešnímu dni dohledat 37 nakažených osob, které uvádí, že nebyly přímými účastníky oslavy, ale pohybovaly se ve stejných prostorách klubu,“ uvedla Jágrová.

Karanténu hygienici podle Jágrové vystavili všem rodinným příslušníkům nakažených a 121 osobám, které byli s nakaženými v dalším kontaktu. „Dnes hlášených šest onemocnění se dosud zpracovává, počet vydaných karantén pro tato nově hlášená onemocnění ještě není zpracován,“ dodala.

Mezi nakaženými po párty v klubu jsou fotbalisté rezervních týmů Sparty, Dukly či Bohemians 1905. Fotbalisté třetiligové rezervy Bohemians 1905 kvůli dvěma nakaženým přerušili letní přípravu. Dukla hlásí jednoho nakaženého dorostence ve výběru do 19 let, Sparta počet nemocných neuvedla. Situace ale údajně neovlivňuje A-týmy těchto klubů.

„Byla tam jedna osoba, která v době účasti na akci neměla žádné potíže. První obtíže měla den poté,“ přiblížila hygičenička Jágrová v České televizi.

Pražská policie se zatím věcí nezabývá. „Do současné chvíle jsme neobdrželi od krajské hygienické stanice žádný podnět,“ sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová na dotaz ČTK.

Více než šest desítek nakažených kvůli jedné akci v Praze je podle Jágrové mimořádný případ. Například v uplynulém měsíci se počty nově zaznamenaných případů covidu-19 v Praze za celý týden pohybovaly mezi 60 a stovkou.

Ohnisko koronaviru v Praze: v klubu se nakazili i extraligoví florbalisté. Více informací najdete zde »

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud