Jan Podroužek
27. července 2020 • 16:50

Malinský také ve Slavii, má smlouvu na tři roky. Řeší se Tijani i africký obr

Vstoupit do diskuse
32
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistické drancování Slovanu Liberec nebere konce. Ještě jeden hráč se veze po téhle vyzkoušené lince. Záložník Tomáš Malinský podepsal v Edenu smlouvu do roku 2023, podle informací Sportu má přestup vyjít na deset milionů korun. 28leté pravé křídlo by se nejpozději během zítřka mělo připojit k týmu na kondičním soustředění v rakouském Aigenu.



Patří k hráčům, které měla Slavia vyhlédnuté nejdřív a kolem něhož se jednání trochu vlekla. Majitel Slovanu Ludvík Karl nakonec souhlasil se slávistickou nabídkou deset milionů, ačkoliv si za Tomáše Malinského prý představoval ještě o něco víc.

„Cítím se skvěle! Zahrát za tak velký klub bylo vždycky mým snem. Doufám, že se po hřišti na tomhle stadionu brzy proběhnu. Pro Slavii rozhodlo to, že přišla nejkonkrétnější nabídka,“ prohlásil Malinský pro web svého nového týmu.

Stává se tak čtvrtou letní posilou „sešívaných“, všechny zatím přichází zpod Ještědu. Ondřej Karafiát, Jan Kuchta a Michal Beran.

„Tomáš je rychlostní typ, vždycky jsme říkali, že je nerychlejší z rychlých. Jeho předností je obrovská dynamika, běžecká vybavenost. Fotbalově a mentálně vyzrál, na jaře patřil jednoznačně mezi nejlepší ligové hráče,“ podotkl na adresu Malinského kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Fotbalista vzkazem zároveň dal sbohem Liberci, odkud do kádru Pražanů vystřelil. „Dokážu si představit, že v budoucnu povedou mé kroky zpět. Nechci o tom ale teď přemýšlet, poperu se o místo ve Slavii. Tři roky, které jsem tu prožil, byly krásné. První byl trochu kaňkou, ale za zbylé dva jsem strašně rád. Našel jsem si ve městě přítelkyni, můj život má vzrůstají tendenci. Cítím se dobře a šťastný," rozloučil se Malinský pod Ještědem.

Co bude s Tijanim?

Dál se stále řeší trvalý přestup Mohameda Tijaniho z Jihlavy, který v Edenu na jaře hostoval a zatím je zpátky ve svém mateřském klubu na Vysočině. „O jeho dalším fotbalovém působišti rozhodnou nadcházející dny. Registrujeme několik prvoligových zájemců o jeho služby. Není však vyloučeno, že bude pokračovat v Jihlavě,“ informoval člen představenstva a sportovní manažer druholigového klubu Lukáš Vaculík.

A stále zůstává ve hře i africký obr z lotyšské Valmiery. Bez dvou čísel dvoumetrový devatenáctiletý střelec Toluwalase Emmanuel Arokodare má stát kolem milionu eur.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
32

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud