Michal Koštuřík
30. července 2020 • 10:55

Odejde střelec Růsek z Brna? Baník poslal nabídku, Zbrojovka se jí zabývá

Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbrojovce akutně hrozí, že přijde o elitního útočníka. Ostravský Baník totiž stupňuje interes o Antonína Růska (21), jehož chce získat ještě před startem nové sezony. „Přišla aktuální nabídka, budeme se jí seriózně zabývat a seriózně ji vyhodnotíme,“ uvedl Tomáš Požár, sportovní manažer Brna.



Prvoligový nováček dnes začal přípravu. I s Růskem, který by se mohl stát brzy posilou Baníku. Náhradu za něj v tuhle chvíli nehledá. „Zatím o tom nechci přemýšlet,“ reagoval Požár. Samotný hráč, jenž v minulém ročníku FNL nastřílel dvanáct branek, by se podle informací iSport.cz přestupu do Ostravy nebránil. „Nechci to komentovat,“ prohlásil klenot Zbrojovky, o něhož stál i Jablonec. Jenže na severu Čech na něj nejsou peníze.

Růskova cena se může pohybovat kolem deseti milionů korun. Reprezentant U-21 má v Brně smlouvu ještě na dva roky a kouč Miloslav Machálek na jeho schopnostech staví.

Stejně jako na bývalých hráčích Líšně. Do kádru přibyl další, stoper Jan Hlavica. Šestadvacetiletý odchovanec Olomouce přišel s jasným cílem: „Jednoznačně si chci vybojovat místo v základu,“ řekl před prvním tréninkem.

Nechyběl na něm ani záložník Jan Koudelka, posila z Prostějova. Na zkoušku dorazil ukrajinský křídelník Jevhen Pidlepenec (21), jemuž skončila smlouva ve španělské La Coruni. Tam naskočil jen do dvou zápasů za rezervu. „Dostali jsme na něj doporučení, tak se na něj podíváme,“ sdělil Požár.

FC Zbrojovka Brno Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud