Michal Kvasnica
3. srpna 2020 • 10:52

Lingr si plácnul se Slavií. Baník má smůlu, zbývá se domluvit s Karvinou

Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

První vytipovanou posilu si může Baník odškrtnout. Jenže v tom negativním smyslu: pravděpodobně nepřijde. Podle informací iSport.cz dal totiž karvinský Ondřej Lingr (21) přednost Slavii, se kterou v posledních dnech našel kompromis ohledně smlouvy a domluvil se na podmínkách. Pokud stejně úspěšně dopadne i jednání mezi kluby, transfer by mohl být brzy zpečetěn a Lingr by tak s mistrem stihl i herní soustředění v Rakousku. Tedy pokud jej v Edenu rovnou nepošlou hostovat... Ostravští však ještě spoléhají na jeden faktor, který hraje pro ně.



Zdá se, že souboj mezi Slavií a Baníkem o talentovaného Ondřeje Lingra je u konce. V posledním týdnu oba kluby šponovaly své nabídky, ta vítězná by podle informací iSport.cz nakonec měla být z Prahy.

„Hráč měl zamotanou hlavu, dlouho to bylo padesát na padesát, protože se mu líbily obě varianty. Nakonec však Slavia ještě vylepšila podmínky smlouvy a tomu už Baník nemohl konkurovat. I fotbalistova agentura je spokojená, Eden byl oproti Ostravě od začátku její prioritou,“ shodují se zdroje.

Baník šel ve svých možnostech na úplnou hranu maxima, zájem kouče Luboše Kozla i klubových manažerů pořádně sílil, až to v jednu chvíli dokonce vypadalo, že prestižní minibitvu proti mistrovi vyhraje. To když Slavia původně navrhovala Lingrovi kontrakt, jehož výše odpovídala hráči na úplném okraji kádru, byť šlo samozřejmě o několikanásobek jeho současného platu.

„On ví, že o něj máme eminentní zájem, sám už delší dobu vyjadřoval touhu hrát za Baník. Takové hráče potřebujeme, navíc má využitelnost na více postech. Přinesl by přímočarost, soubojovost, dynamiku i fotbalovost, zkrátka všechny atributy, které ho předurčují k tomu, aby tady uspěl,“ vyhlásil Kozel o víkendu během minikempu na Slovensku.

Jenže když vyšel najevo zahraniční zájem o Lukáše Masopusta, pražský klub raději přitlačil na pilu, aby mu případnou náhradu s velkým potenciálem do budoucna konkurent nevyfouknul. A uspěl.

„Po sportovní stránce bychom si moc přáli, aby Ondra zůstal. Všechno je ale otázka nabídky. Momentálně evidujeme několik nabídek,“ přiznal v minulém týdnu sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

V nejbližších dnech by tak MFK měl o přestupu jednat právě se Slavií. Nepředpokládá se, že by se kluby nedomluvily, protože je známo, že na trase Jan Wolf – Jaroslav Tvrdík panují dobré vztahy.

I když... Je tady jedna záležitost, která může do celé věci hodit vidle a hrát ve finále ve prospěch FCB.

Ondřej Lingr už se dohodl se Slavií
Ondřej Lingr už se dohodl se Slavií

Baník za Lingra nabízí 8 milionů plus dva hráče na přestup (Martin Šindelář, Tomáš Smola) a tři naděje na pomezí áčka a béčka, které by v Karviné hostovaly s opcí. Právě hráčská kompenzace je tím, na co Ostravští sázejí nejvíc, protože Slezané potřebují kádr nutně posílit a o stopera Šindeláře eminentně stojí.

Přivést kvalitní fotbalisty až k polským hranicím není nic jednoduchého, takhle by od regionálního rivala Karvinští dostali dva hotové hráče a tři s potenciálem. Po odchodu Adriela Ba Louy a dalším velkém průvanu je přitom právě doplnění kádru před sezonou, ve které budou do druhé ligy padat rovnou tři celky, prioritou.

Slavia naopak nenabízí na oplátku své hráče, ale vyšší přestupovou částku (cca 12 milionů) a svou klasiku: bonusy, podíl z dalšího přestupu atd.

Jednat se určitě bude rovněž o Lingrově hostování, Karviné by se líbil prodej s tím, že ještě aspoň na podzim zůstane v kádru trenéra Juraje Jarábka. I to je jedna z variant.

Stejně jako tradice posledních týdnů, tedy výpůjčka do Liberce. Nebo 21letý univerzál zaujme Jindřicha Trpišovského, který jej dlouho telefonicky lámal, natolik, že si jej ponechá? To je Lingrovou prioritou.

A Baník? Ten se pokusí vynaložit veškeré úsilí, aby získal alespoň Antonína Růska (21) z Brna.

„Toníkovi jsem řekl, že je daleko lepší, když bude mít tři čtyři nabídky a ne jednu. To je zajímavější pro všechny. Chci s ním pokračovat, ale bránit mu nebudu,“ uvedl Miloslav Machálek, kouč Zbrojovky.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE MFK Karviná Vše o klubu ZDE FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
28

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud