6. srpna 2020 • 11:22

Jdu se rozloučit. Jakubowicz zveřejnil SMS od Mosquery: Velmi mě zklamal

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen pár hodin po podpisu smlouvy dal v prvním zápase v novém dresu dva góly a začal si získávat liberecké fanoušky. Zato v Ďolíčku odchod Jhona Mosquery těžce nesou a Darek Jakubowicz zveřejnil poslední zprávy, které mu jediný Kolumbijec v české lize poslal. „Velice mě zklamal, mrzí mě, že ústní dohody již v dnešní době nemají žádnou váhu,“ posteskl si šéf Bohemians.



Ráno ho Slovan představil jako posilu, v poledne už měl Jhon Mosquera v novém klubu na kontě dva góly. Oba ze stejného místa v okolí značky pro penaltu. Při obědě už si mohl prohlížet severní Čechy, které doteď znal jen z autobusu. Zatímco fanoušci v Liberci si zvykají na nezvyklou přesmyčku v křestním jméně, vedení dobře tušilo, co dělá.

„Po sportovní stránce jsme věděli, že je kvalitní a v prvním zápase se vše také ukázalo. Je trochu rozdílný oproti našim klukům, ale je rychlostní, umí dát gól i výborný centr a navíc nepostrádá pracovitost. Měl by zapadnout do systému, který chceme hrát,“ usmíval se Pavel Hoftych.

V Praze jeho nadšení rozhodně nesdílí. Ještě v úterý dopoledne Kolumbijec trénoval s Bohemians, ale na odpolední zápas už nedorazil. „Velice mě zklamal, mrzí mě, že ústní dohody již v dnešní době nemají žádnou váhu,“ napsal na facebook ředitel Bohemians Darek Jakubowicz a přiložil poslední zprávy, které mu Mosquera poslal: „Dnes nebudu hrát, Rubén (agent) ti to vysvětlí. Měl jsem dvě nabídky z Česka, tak jsem ti chtěl za všechno poděkovat a jedu se na stadion rozloučit. Je to definitivní rozhodnutí.“ Zprávy přišly ani ne dvě hodiny před zápasem „klokanů“ s Chrudimí, na které byl nominován. 

Dneska nebudu hrát, Rubén ti to vysvětlí. Poslední zprávy, které Jhon Mosquera poslal ředitel Bohemians před odchodem do Liberce
Dneska nebudu hrát, Rubén ti to vysvětlí. Poslední zprávy, které Jhon Mosquera poslal ředitel Bohemians před odchodem do Liberce

Ať je Mosquerovo adios sebedivnější, legálně na něj měl právo. Od konce minulého týdne totiž s vršovickým klubem trénoval bez smlouvy, která mu vypršela na konci července. Sám hráč prohlásil, že dva měsíce čekal na vylepšenou nabídku, Jakubowicz kontruje, že dva týdny před vypršením původního kontraktu jednali, byli domluvení a chyběl jen podpis. „Jhon měl určité představy, ale nejdůležitější pro něj bylo mít opět možnost odejít, když přijde jiná nabídka, a to kdykoliv. I na to jsme nakonec byli ochotni kývnout a požadavek na finanční ohodnocení, který požadoval, jsme také dorovnali,“ píše.

Jednání ale prý neúměrně protahoval Mosquerův agent, navíc začalo čtrnáct dní před vypršením původní smlouvy, takže na dotažení nebylo příliš času. To dalo šanci dalším klubům včetně Liberce, který po dalším dílu exodu do Slavie a odchodu Martina Zemana skládá velkou část kádru od začátku.

„Objevila se informace, že trénuje s Bohemians, ale nemá podepsanou smlouvu a vyjednává o prodloužení. Řekl jsem, že jde o hráče velmi kvalitního a vedení na to nějakým způsobem reagovalo. Dohodli se. Jsou to věci, které jdou mimo mě a neovlivňuji je,“ prohlašuje Hoftych, který má z dávného působení v Ďolíčku skvělé vztahy. Teď ale rychle a levně zacelil díru na kraji zálohy.

Zato „klokani“ se musí vyrovnat s nečekanou ztrátou. Po odchodech Michala Šmída a Jakuba Podaného přišli už o třetího hráče z úspěšného jarního kádru, jenže Mosquera se jako jediný z téhle trojice změnil odchodem z oblíbence ve vyvrhela, takže při vzájemném zápase před Vánocemi si od zelenobílých leccos vyslechne.

Zprávy od Mosquery

Darek Jakubowicz: Nemůžu mluvit, o co jde?

Jhon Mosquera: Zavolej, až budeš moct. Jdu si promluvit s trenérem.

DJ: V šest

JM: Dneska nebudu hrát. Rubén (agent) ti to vysvětlí.

DJ: Ok.

JM: Z Česka přišly dvě nabídky. Tak jsem ti chtěl poděkovat, za všechno. Jdu se na stadion rozloučit se všemi spoluhráči.

Nebudu hrát za Bohemians. Je to definitivní.

Vyřiď velké díky tvému tátovi. Za všechno. Jsem moc vděčný. Za těch pět měsíců.

(Konverzace z úterý 15:12 - 15:14. V 17:00 Bohemians nastoupili proti Chrudimi)

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud