Jan Vacek
Premium
8. srpna 2020 • 05:00

Sparta přes léto znásobila ofenzivní sílu. Hložek na hrot a kdo k němu?

Autor: Jan Vacek, Pavel Mazáč
Vstoupit do diskuse
19
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA| V dosažených bodech, tedy nejobjektivnějším měřítku úspěšnosti, za svými rivaly v minulé sezoně výrazně zaostala. V počtu vstřelených branek už ale nikoli. Sparta jich v lize nasázela 66. Plzeň zvládla jen o dvě víc, Slavia o tři. Letenští ale během léta svůj palebný arzenál ještě vylepšují. Na hrot přesouvají Adama Hložka, z hostování se vrátil probuzený střelec Lukáš Juliš. Do toho je ve hře přechod na rozestavení se dvěma útočníky. „Důležitá bude efektivita,“ ví trenér Václav Kotal. Jak ji vyšponovat na maximální možnou úroveň?



Stál u postranní čáry s rukama v bok, přesně podle svého zvyku. Kouč Sparty Václav Kotal pozorně sledoval včerejší trénink svých svěřenců, po tváři mu tancoval na jeho poměry spokojený úsměv. Dost možná si v hlavě přehrával, jaké všechny varianty má při obsazení útočných pozic k dispozici.

Pokud jde o ofenzivní zbraně, je Sparta aktuálně na české poměry vysoce nadstandardně vybavená. Adam Hložek, Libor Kozák, Lukáš Juliš, Benjamin Tetteh. To je komando, ze kterého jde strach.

„Máme výběr, což je pro nás samozřejmě výhoda. Čeká nás spousta utkání. Uvidíme, jak nám dopadne kvalifikace o Evropskou ligu. Budeme si to průběžně vyhodnocovat a s hráči pracovat,“ konstatuje Kotal.

Rychlý pohled na čísla z minulé sezony: Hložek devět gólů, k tomu osm asistencí. Kozák osmnáct tref. Juliš deset, Tetteh osm. Takovými statistikami nedisponovali ani koncoví hráči Slavie či Viktorie Plzeň. I proto Sparta napříč celou sezonou, jakkoli pro ni byla vrtkavá, neměla se střílením branek žádné problémy.

A neměla by je mít ani v té nadcházející. Naopak, svou útočnou potenci ještě zvýšila. Kotal se totiž odhodlal k tomu, o čem ve fotbalových kruzích mluví spoustu lidí už delší dobu. Vzal Hložka a z křídla ho přesunul do útoku.

Ruku v ruce s tím jde i změna způsobu hry, který Pražané nacvičují. Rozestavení 3 – 5 – 2 má zkušený kouč rád, napříč svou bohatou kariérou na ně spoléhá. Mimo jiné mu umožňuje využít zároveň dva koncové hráče, což se s ohledem na bohatý výběr hodí.

Jak regeneruje Sparta? Vtípky dělá Krejčí, Hložek jezdí po zadním kole ->>>

„Pro mě ale rozestavení není rozhodující. Je to o ochotě hráčů se zapojit do finální fáze a správně ji vyřešit. Při variantě 3 – 5 – 2 je

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud