Jan Vacek
7. srpna 2020 • 19:10

Jak regeneruje Sparta? Vtípky dělá Krejčí, Hložek jezdí po zadním kole

Autor: Jan Vacek, Pavel Mazáč
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA| Pozápasový trénink, to je ideální příležitost, jak během náročného programu v rámci soustředění trochu upustit páru. Sparťané jí dostali v pátek dopoledne, kdy regenerovali po vítězném duelu s Goricou (3:1). Na krásně upraveném pažitu v srdci rakouských Korutan regenerovali i pod dohledem sportovního ředitele Tomáše Rosického.



Nasednout na vypůjčené kolo, párkrát šlápnout do pedálů, vyvézt se mírně do kopce a trénink může začít. Letenští si v Bad Kleinkirchheimu užívají skvělých podmínek na přípravu.

Hřiště mají od hotelu jen několik stovek metrů, o travnatou plochu se navíc nemusí s nikým dělit. „Povrch je vynikající, to se s hřištěm, kde jsme hráli zápas, absolutně nedá srovnat,“ pokývá spokojeně hlavou trenér Václav Kotal.

Pátečního dopoledního tréninku se účastní drtivá většina kádru. Chybí pouze lehce zranění David Moberg Karlsson s Benjaminem Tettehem, duo Dávid Hancko a z Itálie navrátivší se Ladislav Krejčí má individuální plán.

Jak regeneruje Sparta? Vtípky dělá Krejčí, Hložek jezdí po zadním kole
Jak regeneruje Sparta? Vtípky dělá Krejčí, Hložek jezdí po zadním kole

„Pracujte se svým tělem. Je to partner, nikoli nepřítel,“ vybízí hráče kondiční trenér Tomáš Malý. Opodál dostávají pořádně zabrat všichni tři gólmani, noví trenéři Michal Špit a David Bičík své svěřence nešetří.

Jeden z rohů hřiště pro sebe pak zaberou mladíci Filip Souček s Martinem Minčevem. Oba dohánějí kondiční manko. První po čtrnáctidenní karanténě, kterou musel podstoupit ještě jako hráč Opavy, druhý po nemoci, jež prodělal krátce před startem letní přípravy.

V týmu panuje dobrá nálada. Iniciátorem všemožných vtípků je 21letý záložník Ladislav Krejčí, pusu od ucha k uchu má otevřenou i neustále dobře naladěný Lukáš Juliš. Dění na hřišti bedlivě sleduje sportovní ředitel Tomáš Rosický, jenž dlouze rozmlouvá s Kotalem.

Když je po všem, hráči opět sedají na kola a vyráží směr hotel. Adam Hložek si po cestě ještě nacvičuje jízdu na zadním kole.

Jeden chlapík však zůstává. Hancko si s trenéry střihne sérii přihrávek, osahá si balon. Potom i on mizí. Počínaje sobotou Pražané znovu přidají na intenzitě, v neděli je čeká přípravný dvojzápas.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud