Jonáš Bartoš
8. srpna 2020 • 10:45

Plzeň se dostává do formy: Káčer může ohrozit Buchu, pevná obrana i zranění

Vstoupit do diskuse
0
  • Plzeň ladí formu na soustředění v Rakousku, co udělalo a co neudělalo radost trenérovi Adrianu Guľovi?Plzeň ladí formu na soustředění v Rakousku, co udělalo a co neudělalo radost trenérovi Adrianu Guľovi?FOTO: Koláž iSport.cz

    Postupně zvyšují obrátky, pracují na herních detailech tak, aby se dostali do ideální formy před náročným vstupem do sezony. V krátké letní pauze k tomu využívají hráči Viktorie Plzeň intenzivní soustředění v Rakousku. Právě tady bojují o místo v kádru a nejvíc pracují na věcech, ze kterých chtějí těžit v ostrých zápasech. V pátek odehrál soubor trenéra Adrian Guľy přípravu s Altachem (1:0). Co ukázal duel proti týmu z rakouské nejvyšší soutěže?

  • Namixované jedenáctky

    Plzeňští fotbalisté se radují z branky do sítě Altachu během soustředění v RakouskuFoto FCVP

    Plzeň v pátek odehrála nakonec jediný duel, do nějž trenérský štáb zakomponoval co nejvyšší počet hráčů. Adrian Guľa využil prakticky dvě kompletní jedenáctky, celý zápas odehráli pouze stoper Luděk Pernica a gólman Aleš Hruška. Sestavu namixoval tak, že nešlo určit, jaké složení má být silnější a pravděpodobnější variantou do sezony. Trenér dává šanci všem členům kádru, aby se ukázali a případně si řekli o místo. Lépe svůj part zvládla parta z druhého poločasu.

  • Nejlepší z posil? Káčer může ohrozit Buchu

    Plzeňské posily pro novou sezonu: odchovanec Sparty i utečenci ze Žiliny
    Video se připravuje ...

    V prvním představení za plzeňské barvy pohotově rozvlnil síť a pomohl k výhře 2:0 nad Českými Budějovicemi. Dává o sobě vědět i na soustředění v Rakousku. Miroslav Káčer, 24letá posila ze Žiliny, vypadá zatím velmi dobře. Proti Altachu z rohu posadil míč na vítěznou hlavu Jeana-Davida Beauguela, působil aktivním, energickým dojmem a patřil k nejlepším na hřišti. Uprostřed pole zvládal technické kombinace, zahrával standardní situace a tvořil hru. Vyhovuje mu Guľův styl se třemi středovými hráči, kde velmi dobře rotoval. Pavel Bucha má zdatného konkurenta, z nových tváří zaujal určitě nejvíc.

  • Obrana za nula

    Plzeňský stoper Luděk Pernica se osvěžuje při duelu proti AltachuFoto FCVP/ Marek Kratochvíl

    Velmi zásadní poznatek. Zkušená obrana zatím Plzni šlape takřka dokonale, sehraní plejeři ve dvou zápasech pomohli k dvěma čistým zápisům s nulou vzadu. Ať nastoupí kdokoliv, svůj part si bez problémů odehraje, krajní beci i stopeři působí jistým, suverénním a zodpovědným dojmem. Před startem předkol evropských pohárů jde o kruciální poznatek – v jednozápasovém systému potřebuje Viktoria vzadu stoprocentní jistotu, aby se po roční pauze prokousala do základní skupiny Ligy mistrů, případně Evropské ligy.

  • Zraněný Mihálik

    Plzeňský záložník Ondřej Mihálik v přípravném zápase proti Altachu, ve kterém si poranil kolenoFoto FCVP/ Marek Kratochvíl

    Jediná výrazná kaňka na páteční přípravě. Už ve 22. minutě padl Ondřej Mihálik k zemi, po jednom ze soubojů si k sobě okamžitě zavolal plzeňské doktory. Po krátké rozmluvě bylo jasné, že 23letý křídelník brzy dohrál, do akce šel Jan Kopic. Druhý poločas strávil na lavičce s ovázaným kolenem, závažnost zranění odhalí až další vyšetření. Pro mladého hráče obzvlášť škoda, v Plzni jsou s ním spokojení a před sezonou s ním podepsali tříletý kontrakt. „Ještě nemáme bližší zprávy. Doufáme, že to bude v pořádku,“ povzdychl si po utkání trenér Guľa.

  • Kaša a Hybš stále mimo nominaci

    Nová posila Viktorie Plzeň, levý obránce Matěj HybšFoto FCVP

    Matěj Hybš přišel po vypršení kontraktu v Liberci, na levé straně obrany má přitlačit na mazáka Davida Limberského. Start letní přípravy ho ale zastihl s drobným zraněním, které ho ještě nepustilo do zápasu. To samé platí i pro Filipa Kašu, ten má po příchodu ze Žiliny doplnit zkušenou trojici stoperů Brabec, Hejda, Pernica. Obě nové tváře v Rakousku pilně trénují a brzy by měly jít do akce. Čím dřív, tím pro ně lépe, aby se mohli ve velké konkurenci ukázat a zabojovat o místo.

  • Plzeňská příprava odstartovala. Formu ladíme hned na začátek sezony, tvrdí Guľa
    Video se připravuje ...

    Plzeňský trenér Adria Guľa udílí pokyny hráčům v utkání proti Altachu
    Plzeňský trenér Adria Guľa udílí pokyny hráčům v utkání proti Altachu

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud