12. srpna 2020 • 04:40

Co ukázala Plzeň: trápení útočníka, rychle nahoru i tlak na sestavu

Autor: jon, šp
Vstoupit do diskuse
0
  • Plzeňští fotbalisté zvítězili v přípravě proti Pöltenu, co ukázal zápas?Plzeňští fotbalisté zvítězili v přípravě proti Pöltenu, co ukázal zápas?FOTO: Koláž iSport.cz

    Plzeňská příprava probíhá zatím na výbornou. Viktoria v úterý bez větších obtíží svalila rakouský Pölten, na soustředění pod Alpami ladí poslední detaily, aby se maximálně nachystala na ostrý start sezony. Výhra 2:0 znovu ukázala silné stránky českého vicemistra, zároveň i věci, které je třeba vylepšit. Jak vypadá západočeský kolektiv chvíli před vstupem do nového ročníku?

  • Trápení J-DB

    Plzeňský útočník Jean-David Beauguel v utkání s PöltenemFoto FCVP/ Michal Belšán

    „Daj už gól,“ vyhrkl ze sebe Adrian Guľa v závěru prvního poločasu. Francouzský čahoun Jean-David Beauguel právě z malého vápna zamířil těsně vedle tyče. Byla to už minimálně třetí velká možnost plzeňské útočné jedničky. Ani v mezihře to středovému útočníkovi příliš nešlo, čímž trpěla výroba gólových situací. Buď míč v nadějné pozici nepřikryl, nebo nedokázal posunout nabíhajícím spoluhráčům do lepší pozice. Plzeň nutně potřebuje, aby v následujících čtrnácti dnech zvedl svoji výkonnost.

  • Rychle nahoru!

    Záložník Lukáš Kalvach odkopává míč v zápase Plzně s PöltenemFoto FCVP/ Michal Belšán

    Na čem Plzeň v přípravě nejvíce pracuje? Na maximálně rychlém přechodu do útoku po zisku míče. „Up, up, nahoru, nahoru. Rychle. Musí to být živější,“ vztekal se u lajny slovenský kouč. „Kaji, nespekuluj, hraj to rychle,“ káral Kayambu ve chvíli, kdy se rozhodl pro složité řešení. Tým se opravdu o rychlý přechod snažil, jenže občas hráčům v maximální rychlosti vadil míč, jindy je zradil nerovný terén, nebo nedokázali dokonale zrealizovat správnou myšlenku. Viktoria si vítězství 2:0 zajistila vydařenými standardními situacemi.

  • Tlak na základní sestavu

    Tomáš Chorý a Radim Řezník se radují z branky do sítě Pöltenu v přípravě v RakouskuFoto FCVP/ Michal Belšán

    V prvním poločase vyběhla na trávník sestava, která může odpovídat ideálním představám trenéra Guľy. Všichni ale musí slovenskému odborníkovi dokázat, že na hřiště patří. Viktoria zlomila zápas až ve chvíli, kdy startující jedenáctku citelně protočila. Druhý gól dal střídající Tomáš Chorý, prosadil se narozdíl od svého konkurenta na hrotu Jeana-Davida Beauguela. V sestavě lze najít i jiné otazníky. Havel, nebo Řezník? Bucha, nebo novic Káčer? Jak poskládat křídla? O některé posty se ještě tvrdě bojuje, kouč má z čeho vybírat...

  • Staněk ustál těžké chvíle

    Gólman Jindřich Staněk v přípravném utkání Viktorie Plzeň proti ÖrebroFoto Pavel Mazáč / Sport

    Místo plzeňské jedničky zůstává v majetku zkušeného Aleše Hrušky, jeho parťák ale evidentně vypadá výborně nachystaný. Jindřich Staněk dostal od trenérů proti Pöltenu k dispozici druhý poločas. Mezi tyčemi se rozhodně nenudil, minimálně třikrát zasahoval v těžké pozici. 24letý gólman za svůj výkon a příspěvek k čistému kontu slyšel zaslouženou chválu. "Dokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce s pevnou obranou, čistým kontem i prostřídáním obou brankářů," těšilo trenéra Guľu.

  • Pevná defenziva i kvalitní výstavba

    Plzeňští fotbalisté a jejich radost z branky do sítě Pöltenu během přípravy v RakouskuFoto FCVP/ Michal Belšán

    S jistotou v bráně souvisí i další fungující plzeňská činnost. Viktoria během přípravy stále nedostala gól, obrana šlape bez větších problémů. Ať hráče diriguje kapitán Jakub Brabec, nebo žezlo převezme Luděk Pernica, vše klape dokonale. Odzadu Plzeň s jistotou zakládá akce, nepůjčuje soupeři balon a dominuje na hřišti. Otázkou je, co s plzeňskou výstavbou i obranou udělají silnější týmy. Takový Alkmaar je plný mladých běhavců, na které si Limberský a spol. musí dávat pozor...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud