22. srpna 2020 • 18:25

Nákaza v lize! Dynamo může hrát se Slavií, Baník pojede do Karviné

Autor: apr, vmn, jon
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Testy na koronavirus značně zahýbaly nejvyšší fotbalovou soutěží. V ohrožení byly nedělní zápasy 1. kola FORTUNA:LIGY. U týmů testy odhalily nakažené na nákazu covid-19, výsledky kontrolních odběrů dopadly u všech týmů dobře. Pozitivní testy byly v Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi, v ostravském Baníku i u Bohemians, druhé kolo už ale bylo u těchto celků negativní. 



Jako první vyšly na povrch s informací o nákaze koronavirem Bohemians. V pražském celku jsou hned čtyři případy. 

„Mluvil jsem s LFA a o odložení utkání není rozhodnuto, i když to tak s největší pravděpodobností bude,“ řekl prvotně Petr Koukal, ředitel komunikace. Jeho slova doplnil majitel Bohemians Darek Jakubowicz, který objasnil, že všichni čtyři pozitivně testovaní jsou bezpříznakoví.

Klub proto v sobotu absolvoval druhé kolo testů, přičemž všechny výsledky byly negativní. Vršovičtí tak mohou v neděli nastoupit k souboji s Mladou Boleslaví. Právě ta ale nad duelem vznáší otazníky. 

V sobotu kolem poledne totiž oznámili výskyt nakaženého také Středočeši. „Jedná se o hráče širšího kádru, který je bez příznaků nemoci. Všichni ostatní hráči a realizační tým dnes (v sobotu) půjdou na kontrolní testy. Pokud se neobjeví další pozitivní test, bude mužstvo připraveno na nedělní utkání s Bohemians,“ napsala Mladá Boleslav na svém Twitteru. 

Nákazu COVID-19 odhalily testy i v Českých Budějovicích. Infikován je jeden z fotbalistů A-týmu. „Po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí byl na sobotní dopoledne nařízený další kontrolní odběr všech zainteresovaných osob a na základě výsledků tohoto testování bude rozhodnuto o tom, jak to bude s nedělním zápasem proti Slavii Praha (16:30),“ uvedl generální manažer Dynama Martin Vozábal.

Budějovice v sobotu v podvečer zveřejnily dobrou zprávu - druhé kolo testů už dopadlo dobře, tudíž může dojít na jejich nedělní souboj se Slavií.

V pátek informoval o jednom nakaženém také Baník Ostrava. „Jedná se o jednu osobu s bezpříznakovým průběhem onemocnění. Ta je v karanténě, a pokud u zbytku týmu budou v sobotu výsledky opakovaných testů negativní, mělo by se nedělní utkání v Karviné (16:30) řádně odehrát,“ řekl tiskový mluvčí Marek Lorenc.

Dobrá zpráva pro konání utkání přišla v sobotu - opakované testy u Baníku byly negativní, tudíž nedělní zápas může proběhnout. Stejně dopadla i Mladá Boleslav, která tak může jít do zápasu na Bohemians.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud