Radek Špryňar
22. srpna 2020 • 12:22

Ba Loua si řekl o Alkmaar: Bůh mi pomohl. Hrál s podivnou jmenovkou

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prvním soutěžním zápase za Plzeň pobíhal po trávníku coby střídající hráč sotva tři minuty, když po cizelérském pasu mazáka Davida Limberského práskl nártem do míče a dodal Viktorii klid v utrápeném duelu s Opavou. Gólem na 3:1 Adriel Ba Loua lahodně okořenil svoji sezonní premiéru a zároveň dal jasně najevo, že ve středu v Alkmaaru by si rád zahrál od prvních vteřin. 



„Cítím se velmi dobře. První zápas, první gól, první výhra... Jsem rád, že jsem mohl pomoci hned na začátku, snad to takhle bude pokračovat. Po gólu jsem se cítil opravdu skvěle. Doufal jsem, že pomohu týmu dobrým výkonem, branka je bonus. Hlavní je, že jsme vyhráli,“ švitořil rodák z Pobřeží Slonoviny.

Jakmile zapadl míč do sítě, ihned se pokřižoval. Až poté vykouzlil bělostný úsměv směrem k tribunám prořídlé Doosan Areny. „Modlím se pokaždé, jsem křesťan a věřím v Boha. I před příchodem na hřiště se modlím, po gólu, a tak dále. Věřím, že Bůh mi pomohl k tomu, že jsem dal gól,“ vážně pravilo čtyřiadvacetileté křídlo, které utkání otehrálo s chybnou jmenovkou na zádech, kde bylo místo Ba Loua napsáno Ba Loula.

Adriel Ba Loua odehrál duel s Opavou s jmenovkou Ba Loula
Adriel Ba Loua odehrál duel s Opavou s jmenovkou Ba Loula

Do zápasu s Opavou naskočil Ba Loua až ve čtyřiasedmdesáté minutě. Stále ještě honí resty z přípravy. K Plzni se připojil o týden později, jelikož Karviné, kde předtím tři roky velmi úspěšně působil, skončila sezona až 23. července. A hned o den později se vrhla do tréninkového procesu Viktoria. Autor deseti gólových asistencí z minulé sezony si musel pár dní odfrknout, vypustit nashromážděnou páru, nasbírat energii po psychicky vyčerpávajícím závěru ročníku.

Navíc v přípravném zápase proti St. Pöltenu na soustředění v Rakousku se lehce zranil. Zase vypadl z procesu. Stoprocentně fyzicky připravený není.

„Ale zápas zvládl důležitým gólem, nicméně musíme s ním být trpěliví, jeho připravenost utrpěla tím, co zažil během karantény. Typologicky přinese něco nového, za gól jsem rád, ale měl i další příležitosti,“ vytkl mu trenér Adrian Guľa.

Právě, Ba Loua mohl udeřit celkem dvakrát. Po dokonalé přímce od Jeana-Davida Beauguela však z pár metrů poslal míč vysoko k nebesům… I tak za šestnáct minut na hřišti jednoznačně ukázal, že může být pro vicemistra nesmírně platnou posilou. Pokud během následujících dní zvládne ještě vyladit kondiční stránku, může být pro Guľu zajímavou alternativou na pozici stranového útočníka. A to už ve středu, kdy se Viktoria chystá na zásadní střet v druhém předkole Ligy mistrů na trávníku Alkmaaru.

„Velmi důležitý zápas pro celý klub, Liga mistrů je úplně jiná úroveň. Jsme připravení do toho dát všechno. Doufám, že vyhrajeme,“ svítí oči Ba Louovi, jenž se Plzni upsal na tři roky.

Plzeň - Opava 3:1. Favorit otočil proti deseti, pálil i Ba Loua
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 45+4. Bucha, 55. Beauguel, 76. Ba Loua

Hosté: 44. Helešic

Sestavy

Domácí: A. Hruška – Řezník (46. M. Havel), Hejda, Brabec (C), Limberský (83. Alvir) – Al. Čermák, Kalvach, Bucha (83. Káčer) – J. Kopic (74. Ba Loua), Chorý (42. Beauguel), J. Kovařík.

Hosté: Fendrich – Žídek (C), Hnaníček (30. Rychlý), Hrabina, Helešic – Mondek (63. Juřena), Texl (46. Harazim), Zavadil (63. Gorčica), Jan Řezníček, Dordić – Lukáš Holík (74. Šcudla).

Náhradníci

Domácí: Beauguel, Havel, Pernica, Ba Loua, Káčer, Alvir, Staněk

Hosté: Harazim, Rychlý, Juřena, Šcudla, Šrom, Darmovzal, Gorčica

Karty

Hosté: Mondek, Hrabina (č)

Rozhodčí

Denev – Dobrovolný, Hock

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

2 813 diváků

Bucha: Opava nás zaskočila tempem napadání, bylo to nechutné
Video se připravuje ...

Trefilo nás to, ale to není omluva, řekl Guľa. Co chce u Plzně zlepšit?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud