Michal Kvasnica
28. srpna 2020 • 15:28

Základ, pak nezájem. V Příbrami končí i Pazdera: Rozešli jsme se férově

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: České Budějovice - Bohemians 2:1. Trummer zařídil dvěma góly výhru
Jablonec - Karviná: Neuvěřitelné! Náprstek trefil hlavou svému týmu vítězství, 3:2!
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lednu přicházel jako zkušená posila pro tvrdé boje o záchranu, podepsal smlouvu do prosince 2021. Po pouhém půlroce však obránce Lukáš Pazdera (33) v Příbrami končí. Přestože středočeský klub nutně potřebuje zkvalitnit kádr a nejlépe o hotové fotbalisty, s někdejším pravým bekem Baníku či Zlína se dobrovolně loučí. „Bylo mi řečeno, že patřím mezi finančně náročné hráče, tak jsme se s panem Starkou domluvili na ukončení kontraktu,“ vysvětluje Pazdera pro iSport.cz. V Příbrami končí i defenzivní univerzál Soufiane Dramé (24), jenž se vrací do Karviné.



Odehrál generálku, vše vypadalo růžově. „Měl jsem začít v základní sestavě,“ popisuje Lukáš Pazdera události posledních týdnů. „Jenže tři dny před prvním zápasem s Teplicemi mi bylo řečeno, že o mě klub nemá zájem,“ dodává.

Pazdera v Příbrami
Zápasy: 12
Minuty: 556
Góly+asistence: 0+0
Žluté karty: 3

Nic na tom v dalších dnech nezměnila ani porážka 1:3 a naivní chyby, které vyspělý soupeř trestal.

Šlo tak jen o to, aby se Pazdera s Příbrami domluvil na nějakém konsensu ohledně ukončení smlouvy. To se stalo v pátek, takže v tuto chvíli je odchovanec Zlína volným hráčem.

„Představoval jsem si, že tady vydržím minimálně až do prosince příštího roku, ale to je fotbal. Panu Starkovi rozumím, rozešli jsme se férově. Rozhodně to není tak, že odcházím ve zlém,“ říká.

Taky však neodchází s tím, že by se mu rýsovalo nové angažmá. A to není dvakrát příjemná situace.

„Dokud jsem měl kontrakt, nechtěl jsem nic řešit. Snad se něco pohne v reprezentační pauze,“ doufá Pazdera, jenž v Příbrami stihl jen 12 ligových startů. Předtím působil v Baníku a Zlíně.

Lukáš Pazdera v Příbrami skončil
Lukáš Pazdera v Příbrami skončil

Trenér Pavel Horváth definitivně nebude moct na rozdíl od jarní části počítat ani se stoperem či defenzivním záložníkem Soufianem Dramém, který se vrací do Karviné.

„Vedení klubu jednalo o jeho setrvání, nicméně k dohodě nakonec nedošlo,“ uvádí Příbramští na svých oficiálních stránkách.

Čerstvou novinkou je i přestup útočníka Michala Škody do Mladé Boleslavi.

V sobotu čeká Příbram nejtěžší možný test: venkovní utkání proti mistrovské Slavii. „Nemáme co ztratit,“ nebojí se Horváth.

1. FK Příbram Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud