2. září 2020 • 17:23

Fotbal očima fanoušků: Plzeňští jen čuměli a Kotalova skvělá práce

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
2
  • Fanoušci Bohemians sledovali zápas s Mladou Boleslaví zpoza plotuFanoušci Bohemians sledovali zápas s Mladou Boleslaví zpoza plotuFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Druhé kolo FORTUNA:LIGY, ale i los evropských pohárů. Nabitý týden tradičně pro iSport.cz zhodnotila pětice fanoušků Slavie, Plzně, Sparty, Baníku a Bohemians. Výsledek Viktorie přesahoval chápání, červenobílým se brzy bude hodit široký kádr a rudí si pochvalují práci zkušeného kouče Václava Kotala. 

  • SLAVIA: Nejtěžší soupeři, ale poměříme se

    Slavia očekávaně vede ligu s plným bodovým ziskem. Očekávaně proto, že v posledních letech sbírá poháry. Když ne ligový, tak alespoň národní. Trenér obdrží prakticky jakéhokoli hráče, na kterého si ukáže, a díky tomu máme i největší rozpočet v lize. Ambice musí být opravdu ty největší. Zprávy z Edenu navíc hovoří o skvělých výkonech na trénincích a v modelových utkáních, které předvádějí i náhradníci. Na pořádnou šanci v soutěžním zápase si musí počkat, nemusí se však bát, již brzy začne Slavia hrát v režimu dvakrát týdně a široký kádr se bude hodit. Určitě čekají, stejně jako my, jak dopadne zápas Midtjylland–Young Boys, z kterého vzejde náš soupeř o skupinu Ligy mistrů. Jednoznačně nejtěžší možní protivníci, které jsme mohli dostat. Ale poměřili jsme se s týmy jako Chelsea (stále velkoklub), Barcelona (před krizí) nebo Sevilla (aktuální vítěz Evropské ligy), poměříme se i s jedním z nich, snad úspěšně. Bez velkých investic nemůžeme pravidelně LM hrát a bez LM nemůžeme dělat investice. Spojená nádoba…

    DAVID OCETNÍK. 42 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia - Příbram 3:0. Mistr bez problémů, Kolář dal gól z penalty
    Video se připravuje ...

  • PLZEŇ: To už přesáhlo mé chápání

    Tak minulý týden si za rámeček nedáme. Ve středu v Nizozemsku jsme prohráli naprosto zbytečně, asi tak nějak jako před lety Slavia s Doněckem. Hra neurovnaná, ale svůj účel plnila… jenže nedokončila. Byl z toho pád o level níž, snad se opravná zkouška podaří. Ovšem to, co jsem viděl v neděli, nějak přesahovalo meze mého chápání. Obrana zřejmě zůstala myšlenkami někde u Prahy, jinak si nejde vysvětlit ty kopance, co vznikaly. Vždy někdo ze soupeřů vyplaval a naši hráči čuměli, jak, kdo, co… kde ten se tady vzal? Tři branky u nás za čtrnáct minut hry, to nepamatuju. Snaha poté byla, ale když na deset minut druhé půle pustíš soupeře dvakrát za půlku a on dá gól, těžko se to řeší. Facky padly, věřím, že nás proberou. Ono v hledišti to byla také ostuda, sedmdesát lidí v sektoru po takovém půstu je humus. Hlavně, že na sociálních sítích jsou všichni aktivní, jak si do vlastních řad kopnout. Čest královně Viktorce, celý covid z Čech navždy pryč!

    KOVI. 52 LET, PODNIKATEL

    SESTŘIH: Liberec - Plzeň 4:1. Smršť Slovanu během 14 minut, Mosquera čaroval
    Video se připravuje ...

  • SPARTA: Trenér Kotal odvádí skvělou práci

    Takhle nějak jsem si začátek představoval. Jít do reprezentační pauzy s plným bodovým ziskem. Jsme na druhém místě jen o skóre a to je, myslím, slušný start a vklad do nové sezony. Liga bude vyrovnaná, o čemž svědčí i to, že plný počet bodů máme jen my a Slavia. Jsem rád, že jsme výkony navázali na minulý ročník. Hráči vědí, co mají hrát, a konečně vnímám nějaký systém. Trenér Kotal odvádí skvělou práci. Dobře bráníme, umíme zapresovat, a hlavně je vidět rychlý přechod do útoku. Navíc se očividně do pohody a formy vrací Bořek Dočkal, takže vše vypadá jako značka ideál. Hlavně nepropadnout uspokojení. Přijdou těžší zápasy a teprve se ukáže naše skutečná síla, ale třeba i to, zda se skutečně podařilo nahradit Kangu. Jinak to vypadá, že pokud slávisté splní slib a budou moci hrát za Liberec její hostující hráči, možná ji kromě nás (jak pevně doufám) bude honit právě i Slovan. To, jak za čtvrt hodiny smázl Plzeň, bylo impozantní. Plzeň vypadala jako spící, ale rozhodně ne tygr…

    MICHAL ŠEDIVÝ. 52 LET, OUTDOOR EXPERT

    SESTŘIH: Sparta - Olomouc 3:0. Pohodlná výhra, dvěma góly zazářil Juliš
    Video se připravuje ...

  • OSTRAVA: Baník není pro každého…

    Zejména v prvním poločase to byla od našich hráčů chůze bez jakéhokoli zájmu uspět. Alespoň to tak vypadalo. Doprovázela nás zmatečná rozehrávka se spoustou chyb a s minimem pohybu. Už v prvním zápase ligy Budějky napadaly rozehrávku soupeře a my jako bychom z toho byli překvapení. Hosté byli úplně někde jinde než my. Byli organizovaní, fotbaloví a jejich rychlonozí hráči nám zle zatápěli. Většina baníkovců je z formy a někteří by si dokonce možná zasloužili přechod ze základu rovnou na tribunu. Herní progres taky moc vidět nejde. Je rozdíl něco zkoušet v přípravě, nebo před fanoušky v mistráku. Baník evidentně není pro každého. A když to nejde fotbalově, tak za klub na hřišti aspoň bojuju. Abych nebyl jen negativní, druhý poločas byl o něco lepší. Oživení přinesl Tijani a zlepšený výkon Potočného, kterému snad proměněná penalta dodá potřebné sebevědomí. A hlavně celému mančaftu. V Jablonci můžeme překvapit, času se připravit na něj máme dost.

    DAVID LIVEČ. 38 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - České Budějovice 2:2. Ostuda, pak málem obrat. Ostrava srovnala v závěru
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS: Všechno máme pod kontrolou

    Tak 90 bodů to v téhle sezoně nebude. Po střeleckém vystoupení v prvním kole ztratila namlsaná klokaní výprava v Brně. Tentokrát to nebyla nuda, kterou ve vzájemných zápasech dokázala obě mužstva nabízet, i když tomu brankový součet neodpovídá. Šance Bohemky nabídl zejména první poločas, kdy to zkrátka chtělo jeden gól dotlačit. Brno by se rozsypalo a šance Hronka či Vaníčka se gólovými rozhodně nazývat daly. Nakonec je z toho import spravedlivého plusového bodíku do tabulky pravdy a i ten se bude na konci určitě počítat. Zelenobílý válec zařadil trochu neutrál, ale kdo by se vlastně divil po cestě parkovištěm na D1. Nic zásadního se neděje, všechno máme pod kontrolou. Čeká nás tradičně nudná a zbytečná repre pauza, při které stačí zlehka pilovat finální fázi a na Hané to bude opět koncert. Nic jiného si ani nemůžeme připouštět! Ještě si neodpustím poslat gratulaci do Pardubic, vlastně do Ďolíčku, to se to hraje v chrámu, viďte, panové?! Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 28 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Brno - Bohemians 0:0. Souboj bez gólu, Le Giang má druhou nulu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud