Jakub Dvořák
13. září 2020 • 11:46

Opory Teplic z formy. Čekám víc, řekl Hejkal a lanaří posily ze Sparty

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příbram, Pardubice a Slovácko. Sportovně tři přímí rivalové v tabulce. Jenže Teplice zvládly na úvod FORTUNA:LIGY položit na lopatky pouze jednoho. Se ziskem tří bodů a skóre 4:5 rozhodně nejsou na Stínadlech spokojeni. „Trápí nás forma některých hráčů. Čekám od mužstva mnohem víc,“ kritizoval mužstvo trenér Stanislav Hejkal po sobotní prohře 0:2 se Slováckem.



Během léta nebylo v teplických kancelářích moc rušno. Již od minulé sezony panuje v klubu přesvědčení, že základy pro budování úspěšného mužstva byly položeny. Jenže zrovna nosné sloupy, kterými jsou na severu Čech považovány především kapitán Jakub Mareš a elitní střelec z minulého ročníku Jakub Řezníček, se na startu nové sezony nepříjemně viklají.

„Zápas se nakonec lámal po hodině hry. My velkou šanci neproměnili a pak jsme udělali několik chyb, které vedly ke gólu soupeře,“ hodnotil Hejkal, co rozhodlo sobotní bitvu o důležité body se Slováckem.

Kromě defenzivních chyb narážel i na Marešovu velkou šanci. Teplický útočník se uvolnil ve vápně, ale jeho střela vůbec neohrozila branku. Letěla mimo. A jelikož Mareš podobnou příležitost zahodil už v první půli, rozhodl se Hejkal reagovat a kapitána vystřídal. „Nedokázali jsme udržet míč v útoku, trápí nás forma některých hráčů,“ postěžoval si pak na tiskové konferenci.

Zatímco v minulé sezoně posbíralo duo Mareš, Řezníček v kanadském bodování 19+3, na začátku nového ročníku se oba forvardi trápí. Řezníček se ve třech zápasech dostal ke čtyřem střelám, z toho dvě šly na branku a jedna skončila brankou. Parťák Mareš má střel pět, na branku dvě a je bez gólu. Poslední ligový zápis mezi střelci se mu datuje k 20. červnu proti Karviné. Předtím se však 16 zápasů v řadě neprosadil.

„Na to jaké máme hráče v útoku a jakými konstruktivními typy v záloze disponujeme, čekám od mužstva mnohem víc. Druhý zápas v řadě jsme nevstřelili gól, protože Pardubice si daly vlastní,“ pálil Hejkal do ofenzivních řad.

Radost mu může dělat alespoň zpráva, že je do hry připravený zapůjčený sparťan Matyáš Kozák. Dvacetiletý útočník se stal v minulé sezoně nejlepším střelcem dorostenecké ligy, v letní přípravě si připsal dvě branky, ale před startem FORTUNA:LIGY si poranil tříslo. S nepříjemnou trhlinou laboroval téměř měsíc.

Případné změny v sestavě se však nemusí týkat jen útoku. Teplice se dlouhodobě netají snahou ulovit ze sparťanského kádru další posily. Podle informací Sportu se jedná o Matěje Polidara. Hejkalovi by se zamlouval i záložník Jan Fortelný. O oba je však zájem i v jiných ligových klubech. Polidara zkoušela Mladá Boleslav, Zbrojovka i Karviná. Fortelného do Slezska lanaří Radoslav Kováč, který jej zná z Letné.

Klub navíc zkouší Vukadina Vukadinoviče. „Uvažujeme o příchodu nových hráčů, ale pokud někdo přijde, tak pouze hráč, o kterém budeme přesvědčeni, že nám pomůže,“ reagoval v sobotu Hejkal.

SESTŘIH: Teplice - Slovácko 0:2. Hosté porazili Severočechy po necelých pěti letech
Video se připravuje ...

Teplice hrají na svém stadionu se Slováckem
Teplice hrají na svém stadionu se Slováckem

Teplice - Slovácko: Hlavičku Kohúta vytáhl Grigar až za brankovou čarou, 1:0 pro hosty!
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud